Обійми з котами дуже небезпечні

09.06.2017 09:55
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Обійми з котами дуже небезпечні

Вчені назвали хвороби, якими можна заразитись від котів. Детальніше у "Країні Здоров'я

За словами вчених, близько 40% кішок є її носіями в різні періоди свого життя, самі не проявляючи ніяких ознак хвороби. Бартонелл Хенселі - одна з найбільш поширених бактерій на планеті. За найсвіжішими даними доповіді американських вчених Міністерства сільського господарства і розвитку сільських районів Мічигану, щороку в США від лихоманки котячих подряпин хворіє близько 24 тисяч чоловік.

Найчастіше зараження відбувається в результаті подряпин або укусів. Бактерії можуть потрапити в організм людини з котячої шерсті через слизову оболонку - досить потерти очі після спілкування з кішкою. 

Переносниками, в основному, є кошенята, дорослі кішки рідше інфікують людей. Захворювання може протікати в легкій формі - у вигляді легкої висипу на місці подряпини або укусу. Симптомами хвороби є підвищена температура, озноб, лихоманка, нудота або блювота, запалення лімфатичних вузлів і загальна втома. Зазвичай лихоманка проходить досить швидко - за кілька тижнів, але при збереженні збільшених лімфовузлів лікарі можуть прописати антибіотики. У важких випадках може виникнути ущільнення в місці ранки, нагноєння, головний біль і набряки.



Теги: , здоровье, кошка, опасность, кот, объятия
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх