Чому у вас часто німіють руки

03.08.2017 17:23
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Чому у вас часто німіють руки

Прокидаєтесь, а рука заніміла, у пальцях відчутне неприємне поколювання, неприємні відчуття довго не минають або ж узагалі тримаються увесь день? Детальніше читайте у "Країні Здоров'я". 

Проблеми чутливості рук, які виявляються відчуттями оніміння, поколювання, «повзання мурашок», називається парестезією. Вона буває симптомом різних захворювань, в тому числі - серцево-судинних, тому не варто махати на себе рукою, вважаючи, що "все мине й так".

Кінцівки можуть німіти при атеросклерозі, цукровому діабеті, артриті, запаленнях в судинах і нервах, а також після переломів та інших травм.

Однак, іноді відчуття оніміння в руках пов'язано з звичками людини. Наприклад, з «пристрастю» до великих подушок, на яких приходиться вигинати шию, порушуючи кровопостачання нервів. Варто замінити високу подушку зручнішою - ортопедичною - і, цілком можливо, руки самі собою перестануть німіти ночами.

Окрім того, справа може бути у сні: не рекомендується спати з руками, закинутими догори, через що в них гірше циркулює кров. Спробуйте змінити позу, опустивши руки нижче серця, і відчуття оніміння зникне. 

Але найчастіше причиною оніміння верхніх кінцівок є шийний остеохондроз, при якому стискаються нерви, що іннервують руки, а також кровоносні судини, що забезпечують їх харчування. Тим, у кого німіють руки, треба пройти обстеження і з'ясувати, чи немає у них міжхребцевої грижі, дегенерації міжхребцевих дисків і суглобів, розростання зв'язок і м'язових спазмів, характерних для шийного остеохондрозу. Крім оніміння, при шийному остеохондрозі в руках з'являються болі і слабкість.

Якщо відчуття оніміння в одній або обох руках, скутість рухів і слабкість в м'язах з'являються до кінця робочого дня, швидше за все у вас розвивається так званий тунельний синдром. Ризик розвитку тунельного синдрому особливо високий у тих, хто проводить за комп'ютером більше 3-4 годин в день, інтенсивно друкуючи або рухаючи мишку.



Теги: Украина, Донбасс, здоровье, , советы
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх