Шість причин виникнення судом у ногах

10.08.2017 08:31
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Шість причин виникнення судом у ногах

Вночі прокидаєтесь від нестерпного болю через судоми ніг? Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".

1. Зневоднення організму - одна з найчастіших причин виникнення судом, яка виникає влітку, коли нашому організму не вистачає рідини. 
Лікарі вважають, що нестача рідини призводить до того, що нервові закінчення стають чутливими. Це викликає скорочення в просторі навколо нерва і збільшує тиск на рухові нервові закінчення.

2. Брак кальцію, магнію, натрію або калію може привезти до судом, тому урізноманітнюйте раціон. Якщо ви займаєтесь спортом, то спеціальні спортивні напої можуть допомогти завдяки вмісту натрію. Банани, солодка картопля, шпинат, йогурти і горіхи багаті на дружні до м’язів мінерали і можуть попередити судоми ніг.

3. Вагітність також збільшує ризик того, що у жінок зводитиме ноги і особливо це стосується другого і третього триместрів, оскільки під час вагітності збільшується можливість дефіциту магнію і калію в організмі.

4. Втома організму. Якщо ви забули про достатню кількість води після тренувань або довгих прогулянок чи роботи, або ж тіло не встигло відновитись після минулих занять спортом, м’язи уже можуть бути в поганій формі. Саме у такому стані вони не синхронізовані, щоб використовувати поживні речовини.

5. Перебування тривалий час в одній позі. М’язи створені для того, щоб рухатись, скорочуватись і відпочивати, а от якщо ви сидите весь день чи стоїте у – не дивуйтеся, якщо вас схоплять судоми. Коли м’язи працюють і не можуть розслабитись, зрештою, вас хапають судоми, а якщо ноги зводить від довгого сидіння, спробуйте хоча б декілька хвилин на годину походити.

6. Вживання деяких ліків. Діуретики, або сечогінні препарати, понижують тиск крові, і можуть призводити до судом. Інші ліки, що можуть призводити до судом - препарати для лікування остеопорозу на кшталт ралоксифену і терапаратиду, або введення гідроксиду заліза з сахарозою для лікування анемії; чи альбутерол при астмі.



Теги: Донбасс, здоровье, причины, ноги, судорога, ночь
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх