Вчені не рекомендують їсти білий хліб

21.08.2017 07:57
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Вчені не рекомендують їсти білий хліб

Іспанські вчені з Університету Наварри виявили, що щоденне вживання всього трьох скибочок білого хліба здатне викликати утворення зайвої ваги і навіть розвиток ожиріння. При цьому до хліба з висівками це не відноситься - збільшення ваги він не викликає.

Фахівцями було проведене 5-річне дослідження, в якому взяли участь 10 000 осіб. Фахівці виявили, що люди, які щодня вживали 120 г білого хліба і більше, були схильні до ризику появи надлишкової ваги на 40% більше, ніж ті люди, які з'їдали 60 г білого хліба на тиждень і менше. Експерти кажуть, що одна скибочка білого хліба важить близько 40 г, тому вживання всього трьох скибочок білого хліба в день може привести до розвитку ожиріння.

Отримані дані пояснюють таку високу поширеність ожиріння в Великобританії, де середній британець регулярно з'їдає на сніданок два тости з білого хліба, а потім ще з'їдає бутерброд на обід. Майже 12 мільйонів буханців хліба продається у Великобританії кожен день, і майже три чверті з них - це білий хліб. Вживання білого хліба може чинити негативний вплив на здоров'я і фігуру, тому що він, як правило, містить мало клітковини і велика кількість солі і цукру, кажуть фахівці.

 

Источник: http://zdorovia.com.ua 


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх