Як визначити чи збільшена щитовидна залоза?

07.09.2017 08:57
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Як визначити чи збільшена щитовидна залоза?

Щитовидна залоза - це орган, який відповідає за вироблення і зберігання йодовмісниих речовин в організмі. Що робити коли вона збільшується - читайте про це у "Країні здоров'я". 

Як можна визначити що щитовидка збільшена? 
Ознаки щитовидки, наявність яких говорить про її хворобливому стані наступні: збільшення її розмірів, неприємні відчуття при ковтанні, слабкість, втома і розсіяна увага. 

Коли щитовидка є збільшеною, вона сигналізує нам про те що в організму недостача йоду який необхідний для її повноцінного функціонування. Отож, вона починає рости, намагаючись витягнути більше йоду з організму.

Відповідно, збільшена щитовидка виробляє менше гормонів і у людини виникає нестача енергії для повноцінної роботи організму, виникає слабкість, апатія до оточуючих, розлад пам’яті і.т.д. Збільшення щитовидної залози, якщо вчасно не відновити повноцінний вміст йоду в організмі, може перерости в зоб, який іноді може досягати у вазі декількох кілограмів, тоді як у нормальному стані щитовидна залоза важить 25-30 грамів.

Лікування щитовидки:
Візьміть по 1 ст.л. листя м'яти перцевої, кореневища валеріани, траву пустирника, 2 ст.л. ягід глоду. Все залийте 1 склянку гарячої води і дайте настоятися близько 30 хвилин. Настій потрібно вживати 2 рази на день до їжі по пів склянки. Лікування проводити протягом місяця. Потім зробіть перерву на 10 днів. Повторіть курс лікування.

Також корисними є плоди суниці, які бажано приймати у великій кількості.

 

Джерело: http://zdorovia.com.ua 



Теги: Донбасс, здоровье, увеличение, щитовидная железа
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх