Як цукровий діабет впливає на психіку?

16.11.2017 21:30
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Як цукровий діабет впливає на психіку?

Психосоматика будь-якої хвороби, яка вражає ендокринну систему, прихована в серйозних розладах нервової регуляції. Про це свідчать клінічні симптоми, в тому числі шокові і невротичні стани, депресії. Як впливає на психічний стан цуукровий діабет - читайте у "Країні здоров'я" 

Коли у хворого діагностували цукровий діабет, він починає змінюватися не тільки зовні, але і внутрішньо. Недуга негативно позначається на роботі кожного органу, в тому числі головного мозку, який сильно страждає від нестачі глюкози.

Цукровий діабет 1 і 2 типу може стати причиною психічних розладів. Серед них можна виділити основні:

Переїдання. Пацієнт починає стрімко заїдати проблеми. Діабетик, намагаючись поліпшити свій стан, прагне з'їсти якомога більше їжі, серед якої мало корисних продуктів харчування. Порушення харчового режиму призводить до того, що пацієнт на емоційному рівні відчуває тривогу, коли приходить відчуття голоду.

Тривога та страх. Хворий постійно знаходиться в стані тривоги і страху. Кожен відділ головного мозку зазнає впливу психосоматики цукрового діабету. Поява безпричинного страху, тривога стають причиною депресії затяжного характеру, яка погано піддається лікуванню.

Серйозні психічні розлади. Для більш важких випадків характерним є виникнення психозів і шизофренії, які є потологічними станами, до яких призводить цукровий діабет. 

 



Теги: Донбасс, здоровье, диабет, психика
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх