Ожеледиця: як "правильно" ходити, щоб не впасти, або що робити, коли вже впали

30.11.2016 22:38
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Ожеледиця: як "правильно" ходити, щоб не впасти, або що робити, коли вже впали

Уже з початку тижня суттєво зросла кiлькiсть звернень до травматологiв – люди, зазнають рiзноманiтних травм, падаючи на слизьких дорогах. Тому лiкарi радять поводитися на вулицi дуже обережно.

Зокрема, пiд час ожеледицi варто ходити узбiччям тротуару ближче до стiн будинкiв, огорож чи стовпiв, щоб у разi падiння можна було використати їх як опору, інформує "Добрий лікар".

Намагайтеся носити сумку через плече, аби руки були вiльними. Ступайте на всю стопу, не поспiшайте.

За словами рятувальника, інструктора з надання першої медичної допомоги Андрія Абрамова, найчастіше час падінь на слизьких дорогах страждають верхні кінцівки — людина інстинктивно виславляє руки перед собою.

"От й мають переломи чи вивихи зап'ястку чи передплiччя. Часто страждають i ноги, особливо колiна та гомілковостопні суглоби. Буває, що людина падає горiлиць – тодi велика ймовiрнiсть забою хребта чи навiть перелому основи черепу", – зазначає інструктор.

Також він розповів, що робити, якщо людина таки впала. Допомога в таких випадках має вiдбуватися з принципу "вiд найгiршого" (тобто, виходячи з того, що у людини потенцiйно є перелом).

"Найголовнiша мета першої допомоги є фiксацiя кiнцiвки. Причому необхiдно зафiксувати те положення кiнцiвки, яке є. У жодному разi не треба намагатися випрямляти руку чи ногу, вправляти вивих – цим можна лише нашкодити", – зазначає Андрій Амбрамов.


Фото: https://radio24.ua
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх