Найпоширеніші причини облисіння

18.08.2017 07:14
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Найпоширеніші причини облисіння

Залисини або цілковита втрата волосся - неприємне явище, яке, однак, можна зупинити і побороти. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".

Чи цікавилися ви, скільки волосся на голові у людини? В середньому - від 100 до 150 тисяч волосин. Про них слід дізнатися 3 важливих факти:
 - Зовнішня частина волосини складається з кератину - білкового утворення з мертвих клітин, які виштовхуються назовні через зростання під ними нових клітин.

 - Зростанням волосся керують волосяні фолікули - складні органи, що формуються до нашого народження.

 - Волосся росте циклічно, долаючи 3 фази: анаген (фазу росту), катаген (фазу регресії) і телоген (фазу спокою).

Чому з'являються залисини

Причиною неоднорідного росту волосся є деякі зміни в організмі.

У чоловіків в 95% випадків облисіння відбувається за чоловічим типом, зумовленого спадковістю. Їх фолікули занадто чутливі до гормонального продукту тестостерону - дигидротестостерону (ДГТ). Саме він поступово робить волоски все тоншими і коротшими.

Але не тільки генетика відповідальна за облисіння. Хронічний стрес також негативно впливає на волосяні фолікули, змушуючи їх переходити в фазу спокою завчасно. Саме з цим іноді стикаються жінки після пологів.

Також фолікули можуть тимчасово втратити здатність вступати у фазу зростання, що і відбувається з людьми, що проходять хіміотерапію. По закінченню лікування анаген поновлюється.

Чи можна перемогти облисіння

Можна припустити, що до повної перемоги над лисінням залишилося зовсім небагато. Коріння волосся, що знаходяться під шкірою, залишаються живими навіть у повністю лисих людей, тому вчені змогли розробити препарати, що скорочують період телогена і підштовхують фолікули до активного росту. Чоловічий тип облисіння також переборний: є засоби, що блокують перехід тестостерону в дигідротестостерон.



Теги: Донбасс, здоровье, причины, волосы, облысение
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх