Як захистити організм від діабету?

31.08.2017 07:25
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Як захистити організм від діабету?

Цікаві дослідження, які точно будуть корисними тим, хто любить час від часу випивати. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я"

Якщо ви любите вино, то у нас для вас приємні новини: так, регулярне помірне вживання вина може значно захистити від діабету. 

Вчені з'ясували, що вживання вина три або чотири рази на тиждень привело до зниження на 27% ризику діабету серед чоловіків і на 32% - у жінок, в порівнянні з тими, хто утримується від алкоголю. У той же час такі алкогольні напої як джин і горілка підвищували ризик захворювання серед жінок, повідомляють професори Данського університету чолі з професором Янне Толструп. 

У своєму дослідженні науковці вивчили дані 70 551 чоловіків і жінок, які розповіли про свої звички щодо алкоголю і перебували під наглядом протягом п'яти років. Чоловіки, які пили 14 порцій алкоголю в тиждень, на 43% рідше хворіли на діабет, ніж ті, хто взагалі не п'є. У жінок, які вживали дев'ять напоїв в тиждень, на 58% рідше розвивався діабет, ніж у тих, що не п'ють. Вино дало найбільший ефект. Для чоловіків і жінок сім або більше келихів вина в тиждень знизили ризик розвитку діабету на 25-30% в порівнянні з вживанням менш одного келиха вина. Дослідники вважають, що так відбувається тому, що в ньому містяться хімічні сполуки, що поліпшують баланс цукру в крові.

"Звісно, споживання алкоголю сприяє великому числу інших серйозних захворювань, включаючи деякі види раку, серцеві захворювання і захворювання печінки, тому люди повинні пам'ятати про це, думаючи про те, скільки вони п'ють. Ризик розвитку діабету типу 2 є складним, на нього впливає декілька чинників, таких як генетика, етнічна приналежність, вік і надмірна вага. Хоча ці результати цікаві, ми не рекомендуємо, щоб люди розглядали їх як зелене світло, щоб пити понад рекомендованої норми ", - заявила представник Організації громадського охорони здоров'я Англії Розанна О'Коннор.




Теги: Донбасс, здоровье, диабет, советы
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх