7 способів позбавитися від нудоти

23.09.2017 18:49
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
7 способів позбавитися від нудоти

Нудота - це жахливе, нудотне почуття, яке примушує вас випробовувати дискомфорт. Це може бути викликано вірусом, травним захворюванням, вагітністю або навіть неприємним запахом. Яка б не була причина - коли вона ударить, ви зробите майже все, щоб змусити її піти. Багато засобів від нудоти не вилікують стан, але вони можуть допомогти вам почувати себе комфортніше.

Осанка

1. Уникайте тиску на шлунок
Якщо ваша мама коли-небудь говорила вам, щоб ви не лягали після їди, вона була права. Коли ви лежите рівно, шлункові соки можуть підвищуватися і підвищувати почуття нудоти і загального дискомфорту, особливо якщо у вас є рефлюкс.

Тиск на шлунок може також погіршити нудоту, оскільки він стискає область і робить вас менш комфортними в цілому.

Свіже повітря

2. Відкрийте вікно або сядьте перед вентилятором

Свіже повітря полегшує симптоми нудоти у багатьох людей, хоча незрозуміло чому. Він може позбавитися від неприємних запахів або просто допомогти вам зосередитися на чомусь відмінному від нудоти. Спробуйте сидіти перед вентилятором або вікном при першій ознаці нудоти, особливо якщо ви перегрілися.

Холодний компрес

3. Нанесіть прохолодний компрес

Заспокійливий, прохолодний компрес, розташований на задній частині шиї, може допомогти полегшити нудоту. Коли виникає нудота, температура вашого тіла може збільшитися.

Розміщення прохолодного компресу на задній частині шиї впродовж декількох хвилин може бути заспокійливим. Це також допомагає понизити температуру тіла, яка, якщо вона висока, може викликати нудоту.

Акупресура

4. Застосувати тиск

Акупресура - це альтернативна медицина, яка чинить тиск на конкретні області тіла, щоб полегшити симптоми. Точка тиску для нудоти знаходиться на вашому внутрішньому зап'ястку, приблизно на два з половиною дюйми вниз, між двома великими сухожиллями. Щоб полегшити нудоту, натисніть на цю точку круговим рухом впродовж декількох хвилин.

Концентрація

5. Медитуйте або робіть глибокі вдихи

Медитація, практика фокусування і заспокоєння розуму можуть допомогти полегшити нудоту. Це тип релаксаційної техніки, який може бути особливо корисний при нудоті, викликаній стресом і занепокоєнням.

Глибоке дихання - це медитативна техніка. Але ви також можете зробити це самостійно, щоб подавити стресову нудоту. Дихайте повільно через ніс, затримайте дихання на три секунди і повільно видихніть. Повторюйте кілька разів, поки не припиниться нудота.

Знайти відвернення

6. Зруште фокус

Коли нудота атакує, відволікайтеся, читаючи книгу або дивлячись телевізор. Якщо рух не примушує вас почувати себе гірше, робіть легку домашню роботу або грайте в гру зі своїми дітьми, щоб відволіктися від почуття печії.

Вода

7. Залишайтеся зволоженими

Якщо ви не можете їсти або пити із-за нудоти, може статися обезводнення. Нудота також є симптомом обезводнення, але пити надто багато може погіршити нудоту, зробивши ваш шлунок незручно повним. Коли ви відчуваєте нудоту, ковтайте рідину впродовж дня. Якщо вода не допомагає шлунку, спробуйте пити чай без кофеїну або воду зі свіжими скибочками фруктів. 

Источник: terrawoman.ua



Теги: Донбасс, воздух, вода, тошнота, осанка
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх