Чому корисно пити оливкову олію натще?

02.11.2017 07:34
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Чому корисно пити оливкову олію натще?

Олія - це явний лідер за вмістом в своєму складі ненасичених жирів, незамінних для людського організму. При отриманні та зберіганні оливкова олія повністю зберігає свою користь, багатий склад, смак і аромат. Це унікальний природний дар, який можна вживати без попередньої підготовки - в чистому вигляді.

У фахівців народної та консервативної медицини склалася стійка думка, що треба пити натщесерце оливкову олію в лікувальних цілях, а не інакше. Це пов'язано з тим, що в ранкові години організм людини здатний засвоїти всі корисні речовини і цінні компоненти в максимальному ступені. Також споживання масла з оливок вранці сприяє більш кращому очищенню організму протягом дня. Але слід врахувати, що олія оливи може спровокувати загострення деяких хронічних захворювань і значно погіршити стан здоров'я. Якщо ви збираєтеся пити олію з оливок натщесерце, тоді адекватно оціните його можливу шкоду й вивчіть всі протипоказання, а краще - проконсультуйтеся з лікарем.

Велику шкоду і масу негативних наслідків таїть в собі надмірне вживання рослинної олії оливи, як на голодний, так і на ситий шлунок. Олія з оливок - це потужний жовчогінний засіб, тому від нього краще утриматися при хворобах жовчного міхура, жовчнокам'яних захворювань і індивідуальної нестерпності. Також слід бути обережними в застосуванні цієї олії при будь-яких проблемах з шлунково-кишковим трактом, використовувати його тільки в якості харчової добавки і не більше двох столових ложок в день.

Відчуваючи найменший дискомфорт при його вживанні натщесерце, припиняйте всі подальші експерименти. Калорійність і жирність оливкової олії велика, не варто зловживати кількістю для смаження і заправки страв, це велике навантаження для травних органів і печінки людини.

При всій цінності і користі оливкової олії, будьте обачні і обережні з вибором і споживанням в їжу, не слід зловживати олією в лікуванні, схудненні і раціоні свого харчування!



Теги: Донбасс, здоровье, польза, оливковое масло
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх