Зберегти молодість допоможе спеціальний гормон

17.11.2017 09:30
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Зберегти молодість допоможе спеціальний гормон

Мелатонін - регулятор ритмів серця людини, основний гормон епіфіза людини. У всіх людей мелатонін активно відновлюється під час нічного сну в один і той же час з 23 години до 3 годин ночі.

В основному цей гормон виробляється з амінокислоти триптофану, яка потрапляє в організм разом з їжею. Процес відбувається таким чином: триптофан досягає шишкоподібної залози разом з кровотоком, тут він перетворюється в гормон бадьорості - серотонін, а з настанням ночі, цей гормон перетворюється в мелатонін.

Періоди неспання і сну чергуються. Концентрація мелатоніну в крові знижується частіше до 60 років, саме тому в літньому віці сон стає поверхневим, а засинання завжди важким. Вироблення мелатоніну з віком можна відрегулювати.

Потрібно привчити свій організм засинати в один і той же час, є їжу з вмістом мелатоніну і приймати вітаміни. Пам'ятайте: чим пізніше ви лягаєте спати, тим менше виробляється мелатоніну. Тільки у фазі глибокого сну, за рахунок мелатоніну, відбувається оновлення організму на клітинному рівні.

За метеріалами: http://uagolos.com/



Теги: Донбасс, здоровье, , молодость
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх