Як попередити зимові травми?

04.12.2017 08:17
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Як попередити зимові травми?

Однією з підступних ознак зими є ожеледиця. Вивихи і переломи, на жаль, не рідкість у цю пору. Як вберегти себе від травм - читайте у "Країні здоров'я".

Вибираючи зимове взуття, зверніть особливу увагу на підошву. Гладка і шкіряна не буде зчіплюватися з поверхнею дороги, і уникнути падіння стане непросто. Тертя забезпечить рельєфна підошва, що нагадує протектор автомобільної шини.

Зробити взуття менш слизьким можна за допомогою спеціальних пристосувань. Кращий варіант - льодоходи, вони легко надягають на взуття і так само легко знімаються. Або наклейте на підошви тканинний лейкопластир.

Взуття на підборах, а тим більше на шпильках категорично не підходить в ожеледицю.

Ходьба

В ожеледицю намагайтеся ходити в тих місцях, де можна за щось схопитися, якщо потрібно буде утриматися на ногах (поручні, дерева). До речі, по краю тротуару менше льоду. Літнім людям бажано користуватися палицею зі спеціальним наконечником.

Крок повинен бути дрібним і частим. Потрібно йти, намагаючись мінімально відривати ноги від поверхні: така хода нагадує човгання. Ноги ставте ширше, ніж зазвичай.

Не можна тримати руки в кишенях. Руки допомагають балансувати, тому можете розмахувати ними при ходьбі, щоб утримати рівновагу.

Правила падіння

Запам'ятайте: падаючи набік, потрібно підвернути руку під себе, впавши на верхню частину передпліччя. Це амортизує удар.постарайтеся Якщо ви падаєте на спину, намагайтесь діяти таким чином: підтягніть підборіддя до грудей і притисніть руки до грудей. Це знизить ризик черепно-мозкової травми.

Одним з найважчих переломів є перелом шийки стегна. Це відбувається, коли людина з розмахом задом падає на асфальт. Особливо часто від цього перелому страждають літні люди з остеопорозом. Якщо ви відчуваєте, що падаєте на п'яту точку, підтягніть коліна до грудей і намагайтеся впасти набік.




Теги: Донбасс, зима, гололед, травма
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх