Чи може шашлик бути корисним?

04.05.2018 08:50
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Чи може шашлик бути корисним?

Дієтологи розповіли, як краще їсти шашлики. Детальніше - читайте у "Країні здоров'я". 

Збираючись на пікнік, ви маєте подбати про те, щоб м'ясо для шашлика було свіжим та не надто жирним, адже це дуже шкідливо для серця. Найкраще їсти шашлик, запиваючи його звичайною водою.

"М'ясо для шашлику - свинина, яловичина, баранина, телятина - має бути свіжим і обов'язково пройти ветеринарний контроль. У жирності м'яса краще дотримуватись золотої середини", - запевняють дієтологи. Не секрет, що з пісного м'яса шашлик вийде дуже сухим, але й надмірне споживання жирів тваринного походження може бути небезпечним, адже шкодить травній і серцево-судинній системі.

Фахівці вказують на те, що порція готового шашлику не повинна перевищувати 150 грамів на людину. Вони порекомендували готувати м'ясо або подавати його разом з овочами, такими як гриби, баклажани, цибуля, гарбуз (тим більше, що їх теж можна запікати на вугіллі). 

Не закусуйте м'ясо помідорами - томати містять речовини, здатні загальмувати переварювання білка. Від маринованих або солоних овочів також краще відмовитися.

У вигляді іншого кулінарного експерименту можна освоїти приготування "дієтичних" шашликів, використовуючи м'ясо кролика, курятину, індичку або рибу. Експерти стверджують, що м'ясо, правильно приготоване на вугіллі, зберігає багато вітамінів і мікроелементів, корисних для людини, ніж звичайне смажене м'ясо.



Теги: Донбасс, здоровье, польза, вред, шашлык
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх