Деталі сутички під Новозванівкою

24.07.2016 18:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Деталі сутички під Новозванівкою

08.20-08.25 23.07.2016 року українські військові спостережного посту поблизу селища Новозванівка Попаснянського району виявили просування ДРГ противника і відкрили по них вогонь зі стрілецької зброї. Двох диверсантів було вбито та чотирьох поранено. Під час відступу ДРГ на свої позиції, ще четверо окупантів отримали поранення.

Ось які подробиці розповідає прес-центр штабу АТО:

"Військовослужбовці нашого спостережного посту забрали тіла загиблих диверсантів на свій опорний пункт. При них воїни Сил АТО знайшли російську зброю, міни та боєприпаси.
Прагнучи завадити діям наших військових, противник відкрив по них вогонь. Зокрема випустив 25 мін з мінометів 82 калібру та 55 - із 120 мм мінометів, здійснив 70 пострілів з АГС-17, 3 - з СПГ-9, задіяв зенітну установку, 122 мм самохідні установки, а пізніше й танк. Ворожі обстріли тривали з 8.40 до 13 години 50 хвилин.
Внаслідок них загинув один та отримали поранення четверо військовослужбовців ЗС України
Близько 14.10 до спостережного посту Сил АТО вийшла ще одна ДРГ противника, яка налічувала до 20 чоловік. Наблизившись на відстань до 50 метрів, диверсанти застосували стрілецьку зброю. Українські воїни відкрили вогонь у відповідь, в результаті чого російських окупантів було зупинено і вони відійшли на свої позиції. За даними радіоперехоплення їхні втрати становили два загиблими та п’ять пораненими.
Під загрозою артилерійського та мінометного вогню особовий склад спостережного посту відійшов на сусідній спостережний пост. Після припинення ворожого обстрілу близько 15.45 військовослужбовці ЗС України повернулись на попередню позицію.
О 16.15 під час закріплення на спостережному посту та відновлення системи інженерних загороджень група наших військовослужбовців висунулась у вперед з метою недопущення раптового нападу противника, де вступила з ним у вогневий контакт. В результаті бою 1 наш військовослужбовець загинув та 3 отримали поранення. Втрати противника становлять 5 осіб за даними радіоперехоплення".


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх