Обстрел ОБСЕ у Марьинки: чего добивались боевики им и не только им

17.01.2016 17:23
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Обстрел ОБСЕ у Марьинки: чего добивались боевики им и не только им

Руководитель украинской стороны Совместного центра по контролю и координации вопросов прекращения огня и стабилизации на линии разграничения сторон, генерал-лейтенант Андрей Таран уверен, что вчерашний обстрел снайпером боевиков машины с наблюдателями ОСБЕ у Марьинки, равно как ряд других происшествий в зоне АТО, имеют все признаки целенаправленной провокации против Украины.

Вот что сообщил сегодня, 17 января, вечером, пресс-центр штаба АТО:

"Події останніх кількох днів свідчать про цілу низку спланованих кроків інформаційної операції проросійських сепаратистів з метою звинуватити ЗС України в невиконанні мінських домовленостей та їх дискредитації. Всі вони були пов'язані з намірами бойовиків НЗФ використати робочу поїздку в зону конфлікту заступника голови місії ОБСЄ Александра Хуга на свою користь. Про це заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-лейтенант Андрій Таран.
В цьому контексті, він, зокрема, повідомив, що обстріли бойовиками НЗФ здійснювалися в чітко визначений час з таким розрахунком, щоб спровокувати українські сили АТО на вогонь у відповідь, а потім, у присутності високопоставленого європейського представника ОБСЄ, через російську сторону СЦКК звинуватити Україну в порушенні Мінських домовленостей. Керівник української сторони СЦКК зазначив, що на думку бойовиків, присутність на Донбасі Александра Хуга, однієї з ключових фігур ОБСЄ, котрий відповідає за моніторинг щодо врегулювання ситуації на Сході України, мала б посилити ефект цих провокацій та, як наслідок, скомпрометувати Збройні Сили України, а відтак і державу в цілому, в очах світового співтовариства.
– Події останніх днів були ретельно спланованими ланками одного ланцюга. Це і значне збільшення кількості обстрілів у зоні АТО саме в ході робочого візиту Александра Хуга до СЦКК в Соледар та під час його пересування вздовж лінії зіткнення, це й обстріл снайпером бойовиків машини місії ОБСЄ у Мар’їнці, це й звинувачення в бік підрозділів ЗС України щодо нібито здійснення обстрілів та руйнування домівок у Комінтерново озброєнням, яке повинно бути відведене, за деякий час до приїзду туди Александра Хуга, а потім недопущення його до огляду будинків по вул.Жданова в цьому населеному пункті. Беручи до уваги, що таке цинічне обмеження свободи пересування високопосадовця ОБСЄ сталося у присутності "офіційної посадової особи ДНР" Е.Басуріна та представників російської сторони СЦКК, є всі підстави вважати, що у Комінтерново бойовикам є, що ховати від ОБСЄ. При цьому представники російської сторони СЦКК показали неефективність своїх дій по забезпеченню пересування високопосадових представників ОБСЄ під час виконання ними відповідного мандату. Одночасно необхідно зазначити, що військовослужбовці ЗС України не піддалися на провокації і чітко дотримувалися Мінських домовленостей, – підкреслив генерал-лейтенант Андрій Таран.
Генерал-лейтенант Андрій Таран наголосив, що вся відповідальність за наслідки подібних провокацій покладається на так зване "керівництво" окремих районів Донбасу та їх покровителів".

Напомним, что "власти" ДНР с присущей им циничностью заявили, что начали следственные действия по факту обстрела наблюдателей миссии ОБСЕ в районе Марьинки.



Теги: Донбасс, ДНР, , боевики
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх