Жебривский объяснился по поводу сложного решения касательно пунктов пропуска

09.03.2016 18:11
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Жебривский объяснился по поводу сложного решения касательно пунктов пропуска

Губернатор Донецкой области Павел Жебривский объяснил, почему он сегодня распорядился запретить госслужащим ОГА посещать временно оккупированные территории.

Вот, что написал вечером Павел Иванович на своей страничке в "Фейсбуке":

"Сьогодні підписав розпорядження про заборону перетину лінії розмежування для держслужбовців Донецької ОДА. Своє рішення обдумував важко, але змушений був його прийняти. Поки воно не набуло юридичної сили. Чекаємо погодження Антитерористичного центру, після чого свою візу поставить управління юстиції. 

Минулої п’ятниці бойовики затримали шестеро службовців, які на вихідні поїхали на тимчасово окуповану територію. Людей відпустили, нині по кожному проводиться службове розслідування. Списки посадових осіб, які працюють в облдержадміністрації, районних та міських адміністраціях, є в руках терористів. Зрозуміло, що ситуація буде повторюватися.
До кожного з працівників я насправді ставлюсь по-людськи. Розумію ту безтяму, яка сьогодні буяє на Донеччині. Знаю, що у багатьох на тому боці є рідні, дорогі люди, які потребують допомоги. Але сьогодні в Україні війна, і та сторона поводиться далеко не цивілізовано.
Вдень зібрав керівників департаментів та управлінь, щоб пояснити, чому це роблю. Так, ідеться про певні обмеження в свободі пересувань, але ситуація вимагає нестандартних рішень.
Заборона насамперед стосується керівників управлінь і департаментів, службовців, які мають доступ до секретної інформації. Не виключаю, що їх перебування на тій території може обернутися арештами, полоном з метою подальшого викупу. Людині можуть підсунуть на підпис якийсь папірець, а потім вступає в дію шантаж. Погрози оприлюднити угоду, віддати в СБУ. І фактично людина опиняється під постійним психологічним тиском.
Цього дозволити я не можу".



Теги: Донбасс, губернатор, СБУ, , пункты пропуска, Жебривский
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх