Жорстка заява Незалежної профспілки гірників Донбасу

20.04.2016 08:17
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Жорстка заява Незалежної профспілки гірників Донбасу

Микола Волинко, який понад 20 років є головою Незалежної профспілки гірників Донбасу (НПГД), зробув жорстку заяву що до дій та бездії україньскої влади.

Наводимо цю заяву:

Заява
Незалежної профспілки гірників Донбасу
Відставку Кабміну Яценюка та призначення нового коаліційного уряду Незалежна профспілка гірників Донбасу розглядає лише як чергове переформатування корпоративної вивіски. Ніякої якісної зміни не відбулося. Про це свідчать вже перші заяви новопризначених міністрів. Особливо це стосується тих, хто буде опікуватися блоком соціальних питань. Спочатку новоявлений українському суспільству міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в одному з інтерв’ю наголосив, що держава не повинна припиняти виплати пенсій і соціальної допомоги населенню Донбасу, а всі громадяни України мають однакові права. Трохи раніше подібну думку висловив і новопризначений міністр соціальної політики Андрій Рева. Однак, після заяви Мінфіну про те, що у держави немає можливості платити пенсії тим, хто проживає на окупованих територіях, Черниш з Ревою значно змінили риторику, що свідчить про те, що ні в них, ні у Мінфіну немає чітких планів та узгодженої програми в соціальній сфері по захисту постраждалого від війни та окупації населення Донбасу.
Відсутність чіткої державної позиції стосовно статусу людей – громадян України, які мешкають на окупованих територіях, а також провал Міністерством соціальної політики формування єдиного державного реєстру внутрішньо-переміщених осіб створили підставу для масштабних маніпуляцій і зловживань в сфері надання переселенцям соціальної допомоги. Про це свідчить хоча б той факт, що розбіжність даних кількості переміщених осіб, наданих Мінсоцполітики та Міжвідомчим координаційним штабом з питань соціальної допомоги переселенцям, становить понад 700 тисяч осіб. І тут є необмежені можливості для корупції. Соціальні відомства та спецслужби визнають, що існує масовий пласт липових "переселенців". Навіть припинили виплати для більш ніж 400 тисяч переміщених осіб, таким чином демонструючи свою стурбованість подібним явищем. Але ж вони самі створили подібну ситуацію, реєструючи за хабарі десятки тисяч не існуючих "переселенців", серед яких фігурують бойовики з неконтрольованих Україною територій та зрадники-чиновники, які пішли в услужіння окупантам! Куди простіше поставити на межу виживання сотні тисяч ні в чому невинних соціально нужденних людей, ніж виявити та покарати тих, хто ненавидить та виступає проти України, але користується її соціальними ресурсами.
Незалежна профспілка гірників Донбасу неодноразово вимагала від влади навести лад в питаннях соціального забезпечення своїх громадян, які вимушено стали біженцями та переселенцями, але позитивних зрушень так і не відбулося. Щорічно Пенсійний фонд України та держбюджет, маючи колосальний власний дефіцит, виплачує понад 20 млрд. грн. зрадникам-суддям, СБУшникам та ментам, які продовжують працювати на ворога! Існують і інші ресурси, які б дозволили змінити на краще ситуацію в соціальному забезпеченні громадян не тільки з зони АТО. Але, схоже, це зовсім не потрібно нинішній українській владі.
Від її виконавчих структур НПГД вимагає негайно припинити соціальний геноцид простих людей, позбавити соціального забезпечення всіх тих, хто став зрадником Батьківщини. Їхні імена прекрасно відомі спецслужбам. Від законодавчої влади НПГД вимагає негайно прийняти Закон про позбавлення громадянства тих, хто зі зброєю у руках виступив проти нашої держави, хто перейшов на службу до окупантів. Слід обмежити як в громадянських, так і в соціальних правах тих, хто ходив на сепаратистські мітинги з гаслами "Путин, прийди!" і голосував на незаконних референдумах за окупаційну так звану "владу" на Донбасі. Їхня безпринципність, жадібність та дурість призвели до загибелі більш ніж 10 тисяч українських військових та мирних громадян. Винні повинні понести покарання хоча б заради того, щоб на Українській Землі більш ніколи не було війни".



Теги: Донбасс, война, АТО, горняки, переселенцы, Николай Волынко
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх