Штрафбат чи шанс: що таке Донбас для міліціонерів, які не пройшли переатестацію (ВІДЕО)

23.04.2016 07:05
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Штрафбат чи шанс: що таке Донбас для міліціонерів, які не пройшли переатестацію (ВІДЕО)

На форумі, організованим ОБСЄ, координатор руху "Сильні громади Донеччини" Валентин Краснопьоров звернувся до голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе щодо спроби відправки на Донбас міліціонерів, які не пройшли переатестацію.

Активіст зауважив, що регіон найбільше потребує змін, аби ми могли показати людям нову Україну, а також зазначив, що така прогалина в реформі може зруйнувати її, адже непереатестований міліціонер набуде статусу поліцейського в зоні АТО і за деякий час повернеться в у відділок, звідки прибув у статусі ветерана.

Хатія заперечувала такий підхід. Вона сказала, що мова йшла про концепцію відправки на Донбас міліціонерів, які не добрали декілька балів і щодо яких немає компрометуючих матеріалів. Дивно було чути від неї, що до прикладу, людина яка не добрала балів на логічному тесті може представляти поліцію в регіоні.

Хатія намагалася пояснити, щоб ми не сприймали це як штрафбат. Хоча нам і важко. Нам потрбіно чітко зрозуміти, які саме міліціонери недобрали, і що це таке 1-2 балиільки недобрали. Потрібен механізм з залученням громадськості.

"Домовилися, що ми передамо клопотання жителів області з підписами проти відправки в регіон непереатестованих міліціонерів, - повідомив Краснопьоров. - Від себе також хочу додати, що ми будемо робити все, аби винести це питання на публічне обговорення. Тобто витягнути його з дискурсу лише представників МВС України. Адже реформування поліції торкається всього суспільства".


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх