Ярош зробив гучну заяву та запропонував новий формат оборони

28.04.2016 11:18
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Ярош зробив гучну заяву та запропонував новий формат оборони

Провідник Національного руху "Державницька ініціатива Яроша" Дмитро Ярош зробив заяву щодо "особливого статусу" окупованих територій.

Наводиму цю заяву:

"Після візиту до Києва помічниці держсекретаря США Вікторії Нуланд з'явилася інформація, яку пані Нуланд після хвилі обурення в українському суспільстві частково спростувала - про те, що Сполучені Штати очікують від України практично негайного внесення змін до Конституції в частині особливого статусу Донбасу, амністії бойовиків і проведення виборів на окупованих територіях.

По-перше, жодна держава не в змозі провести вибори на окупованих ворогом територіях. Спочатку ці території мають бути звільнені.
По-друге, через двохдесятилітню нездатність влади забезпечити присутність на Донбасі якісного українського продукту, російська пропаганда де-факто отримала монополію на формування світогляду частини наших співвітчизників. Два роки війни ці наші співгромадяни споживали ВИКЛЮЧНО антиукраїнську інформацію. Проводити в таких умовах вибори на Донбасі - те саме, що у 40-х роках минулого століття укласти мир з Німеччиною і провести у ній вибори. На цих стовідсотково чесних, під міжнародним контролем виборах неодмінно перемогли б провідні діячі нацистського режиму.
Окупанти, колаборанти, міжнародні терористи і просто державні злочинці повинні передусім скласти зброю - під гарантії амністії для рядових учасників антидержавних з'єднань, не замішаних у тяжких злочинах. Має бути повністю відновлений конституційний лад і проведена тривала процедура, аналогічна німецькій денацифікації. І лише після цього, отримавши гарантії, що жоден державний злочинець не опиниться у владі, можна проводити вибори.
По-третє, пропоновані зміни до Конституції - це не компроміс, а капітуляція перед ворогом - тому, що Росія вимагала цього від нас з самого початку.
(...)
Ми наполягаємо на виході з формату Мінських переговорів і початку якісно нової міжнародної співпраці щодо спільної оборони від країни-агресора, залучивши до цього процесу Польщу, країни Балтії, Румунію, Туреччину.
Ми пам'ятаємо кожну краплину крові, пролитої за український Донбас і суверенну державу Україна, і не дозволимо нікому зазіхнути на те, за що вона була пролита.
Ми - державники. Ми не здамо ні п'яді нашої землі.
Ми навчилися бути сильними. Перемога буде за нами".



Теги: Украина, Россия, Донбасс, война, Ярош
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх