На Донеччині серйозно взялися за патріотичне виховання

11.05.2016 19:46
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
На Донеччині серйозно взялися за патріотичне виховання

Сьогодні, 11 травня, в обласному дитячо-молодіжному санаторно-оздоровчому комплексі "Перлина Донеччини" відбулось урочисте відкриття всеукраїнського семінару-тренінгу "Від серця України до серця дитини". Протягом чотирьох днів 120 учасників з усіх областей ділитимуться досвідом, як впроваджувати програми патріотичного виховання в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Торік Донецькою облдержадміністрацією спільно з Міністерствами молоді і спорту, науки та освіти, соціальної політики була сформована робоча група, яка розробила збірку методичних матеріалів для керівників установ відпочинку дітей. Посібник стане основою для проведення всеукраїнського тренінгу з патріотичного виховання.
Під час вітального слова голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський наголосив на важливості того, що тренінг з патріотичного виховання проходить саме на Донеччині. "Молодь повинна чітко усвідомити, що Україна - єдина Батьківщина, й вона завжди найкраща", - підкреслив він.
Також очільник області повідомив, що наступного року керівництво Донецької ОДА планує об’єднати санаторно-оздоровчий центр "Смарагдове містечко" й "Перлину Донеччини" для того, щоб санаторій став кращим за кримський "Артек". Для цього з обласного бюджету планують виділити щонайменше 300 млн грн.
За словами заступника міністра соціальної політики України Валерія Ярошенко, "Перлина Донеччини" має добру базу для проведення семінару. "Ми організовуємо цей захід спільно з Донецькою облдержадміністрацією, щоб поділитись досвідом з патріотичного виховання дітей на Волині, Закарпатті, в Харкові, Одесі та інших містах України", - наголосив він.
Раніше протягом літа в "Перлині Донеччини" відпочивали та оздоровлювались до 6 тисяч дітей. За час проведення Антитерористичної операції санаторій прийняв близько 600 переселенців, 80 з яких живуть тут і зараз.
Під час відкриття семінару українські майстрині створили "Рушникову доріжку" з рушників, які привезли делегації з різних областей. По завершенню урочистостей гості посадили перші ялинки привезені з Рівненщини, в майбутньому "Парку єднання".


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх