Губернатор Донеччины нагородив незвичайних спортсменів

18.05.2016 14:41
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Губернатор Донеччины нагородив незвичайних спортсменів

Сьогодні, 18 травня, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський нагородив чемпіонів, які брали участь у змаганнях Європи серед спортсменів з вадами зору та ураженнями опорно-рухового апарату.
На змаганнях, які проходили у португальському місті Фуншал з 31 квітня по 7 травня, плавці з Донеччини здобули 22 медалі: 7 золотих, 6 срібних і 9 бронзових.
Павло Жебрівський нагородив грошовою відзнакою за високі спортивні результати під час чемпіонату Європи з плавання серед спортсменів-інвалідів Ніну Козлову, Віктора Смирнова, Олександра Мащенко, Дмитра Залевського, Ірину Соцьку, Сергія Лапченко та Олександра Комарова. Також він висловив подяку тренерам Андрію Казначеєву, Світлані Казначеєвій та Василію Лисенко.
"Мені приємно, що ми зібрались тут з такої нагоди – відзначення сильних духом людей, які прославляють Донецький край і Україну, заряджають оптимізмом інших. Ми часто жаліємось на проблеми, але якщо мати зарядженість на позитив, то успіх обов′язково буде", - наголосив Павло Жебрівський.
Також очільник області повідомив, що одним із інфраструктурних проектів, який розглядає керівництво ОДА, є будівництво плавального басейну в Краматорську. "Постане не комерційний басейн, а такий, в якому зможуть займатись пересічні жителі міста. Ми повинні створити умови, щоб наші спортсмени могли тренуватись у Донецькій області", - зазначив він.
На чемпіонаті Європи серед спортсменів з вадами зору та ураженням опорно-рухового апарату Україну представляли 35 спортсменів, 10 з яких - донеччани. Всього Україна виборола 110 медалей: 45 золотих, 34 срібних, 31 бронзову. Це дало змогу посісти перше командне місце. Високий результат, який продемонстрували українська команда, забезпечила їй ліцензією на участь у Паралімпійських іграх. 17 кандидатів з Донеччини вже готуються до цих змагань.



Теги: Донбасс, спорт, губернатор, инвалиды, Жебривский
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх