Бойовики ледве не повбивали в Авдіївці представників Росії

22.05.2016 10:53
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Бойовики ледве не повбивали в Авдіївці представників Росії

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що в ніч на неділю, 22 травня, проросійські незаконні збройні формування здійснили два потужні вогневі нальоти по позиціях сил АТО в районі Авдіївки. Бойовики застосували артилерійські системи калібру 122 мм, використання яких суворо заборонене Мінськими домовленостями. Згідно 4 пункту меморандуму укладеного за результатами Мінських домовленостей 20 вересня 2014 року, озброєння цього калібру повинно бути відведеним на відстань понад 16 кілометрів від лінії розмежування сторін. 

Під час масованих артилерійських обстрілів, окрім опорних пунктів ЗС України, під ворожий вогонь потрапили й будинки мирних мешканців. Внаслідок влучання ворожих снарядів декілька будівель зайнялись. 
Щільність вогню була настільки високою, що існувала пряма загроза для життя та здоров’я не лише місцевих мешканців та українських військовослужбовців, але й групи представників Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), до складу якої входили й двоє офіцерів ЗС РФ.
Українська сторона зобов’язана гарантувати безпеку представників цієї спостережної місії. Тож під час артилерійського обстрілу група спостерігачів була евакуйована з Авдіївки. Окрім того, представники СЦКК від російської сторони мали змогу на власні очі пересвідчитись у грубому порушенні бойовиками НЗФ перемир’я. 
Керівництво АТО на території Донецької та Луганської областей має надію на те, що факт обстрілу незаконними збройними формуваннями з важкого озброєння н.п. Авдіївка буде оперативно відображений у звіті СЦКК та СММ ОБСЄ, після чого будуть вжиті необхідні заходи із притягнення ватажків проросійських бандформувань до відповідальності.



Теги: Донбасс, Авдеевка, боевики,
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх