Чому поліція Донеччині сьогодні діє у посиленому режимі

01.06.2016 11:51
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Чому поліція Донеччині сьогодні діє у посиленому режимі

У населених пунктах Донецької області на сьогодні заплановано 28 культурно-масових заходів, участь у яких попередньо візьмуть понад 4 тисячі людей, з них більша частина – діти.

Сьогодні в Україні, як і в багатьох країнах світу, відзначається День захисту дітей. Традиційно на площах міст, у паркових зонах, будинках культури пройдуть святкові масові заходи – розважальні програми для дітей, фестивалі, конкурси, концерти, дитячі вистави, флешмоби, спортивно-розважальні квести.
У зв’язку з тим, що у заходах заплановано візьмуть участь понад 4 тисяч дітей та їхніх батьків, правоохоронці приділятимуть особливу увагу забезпеченню громадській безпеці – на всіх публічних заходах правопорядок забезпечуватимуть поліцейські структурних та територіальних органів Нацполіції в Донецькій області та додані сили поліції з інших регіонів та військовослужбовці.

У Торецьку та прифронтовій Авдіївці серед організаторів свят – учасники "Ліги майбутніх поліцейських". Хлопці й дівчата приготували для своїх однолітків та найменших мешканців Донеччини цікаву та пізнавальну концертно-розважальну програму та захоплюючий спортивний квест.
Варто відзначити, що напередодні закінчення начального року поліцейські взяли під охорону кожну школу на контрольованій території Донецької області. Для максимального забезпечення безпеки дітей були задіяні близько 600 правоохоронців. Під особливою увагою поліцейських, як завжди, - 37 шкіл, що розташовані поблизу лінії розмежування у Мар’їнці, Красногорівці, селищах Гранітне, Чермалик, Старогнатівка.

Окрім того, у багатьох навчальних закладах правоохоронці взяли участь у святах останнього дзвоника та випускному балі як бажані гості, завдяки яким такі заходи взагалі вдалося провести. Так, навчальний рік у Мар’їнці та Гранітному був під великим питанням через постійні артобстріли бойовиків. Відповідальність за безпеку дітей тут повністю взяли на себе поліцейські, які протягом багатьох місяців підтримували місцевих мешканців та особливо дітей, яким доводилося йти до школи після нічного обстрілу та робити уроки за свічами. Тут поліцейські були поруч з дітьми протягом важкого навчального року та в урочисті та відповідальні хвилини – святкуванні випускного балу.

Під час проведення сьогоднішніх масових заходів поліція закликає громадян не спричиняти конфлікти, не порушувати правопорядок та дати змогу дітям, які вже 2 роки живуть в умовах війни, насолодитися справжнім святом, повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.



Теги: Донбасс, дети, праздник, полиция

Вверх