Геращенко огласила подробности сегодняшней минской битвы за Донбасс

01.06.2016 16:31
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Геращенко огласила подробности сегодняшней минской битвы за Донбасс

Журналист, нардеп, уполномоченная президента Украины по мирному урегулированию конфликта на востоке страны, представитель Украины в гуманитарной подгруппе на минских переговорах по урегулированию ситуации на Донбассе, первый вице-спикер парламента (с 14 апреля) Ирина Геращенко поделилась подробностями сегодняшних переговоров в Минске.

Вот, что пишет Геращенко на своей страничке в "Фейсбуке":

"Мінськ. 
Перша і ключова проблема, з якою зіштовхується украінська сторона в питанні звільнення заручників- це інформація про іх місцезнаходження. ОРДЛО цинічно приховують інформацію і факти про місцезнаходження і кількість украінських бранців на своіх територіях, намагючися надурити весь світ, що начебто там є лише пару десятків заручників. І шантажуючи нас вимогою амністіі сотен бойовиків в обмін на лише кілька наших заручників.... І ми з СБУ по зерняткам розшукуємо таку інформацію, бо це дає можливість включати людей в списки на звільнення , вимагати правди про іх долю.
Сьогодні левову частину роботи гуманітарной підгрупи , де украінську сторону представляє також В. Медведчук, ми присвятили саме дискусіі про місцезнаходження заручників і надали ОБСЄ переконливий фактаж приховування з боку бойовиків інформаціі про осіб , що утримують на окупованих територіях. Ми довели факт утримання там як мінімум 14 осіб зі списку заручників, а отже вимагатимемо включення іх до списків на звільнення . І звільнення! І допуску до украінських бранців МКЧХ.
Ми так і не отримали відповідь по історику Козловському, якого звинуватили в шпигунстві, по місцеутриманню важкохворого Володимира Жемчугова, про звільнення якого піднімаємо питання на кожній зустрічі з жовтня 2015, про долю затриманого ОРДО співробітника ООН, хоч ОРДЛО і обіцяли надати цю інформацію і нам , і ОБСЄ.
Украінська сторона на ТКГ, де Киів представляє Л. Кучма заявила про вимогу НЕГАЙНОГО звільнення співробітника ООН , який має відповідні імунітети і якого обіцяли звільнити ще напочатку травня!
Щодо процесу звільнення інших ... Я знаю, що всі наші вісті з Мінська дуже чекають мами і родини заручників. І я вам сьогодні так напишу: ми рухаємося. В кількох напрямках, шукаємо, як таки витягти хлопців. Деталей не буде зі зрозумілих причин. ОРДЛО і РФ стоять на вимозі амністіі, що блокує насьогодні швидкий процес звільнення, на жаль. Але Украіна вважає питання звільнення наших громадян пріорітетом, тут ми готові до компромісів. І я волію давати новини, а не анонси в цій темі. Працюємо. Новини будуть. 
Серед інших тем гуманітарноі групи: становище дітей, що постраждали від конфлікту, інтернати для важкохворих лежачих дітей на окупованих територіях, які Украіна готова евакуювати , але зараз наполягає бодай на доступі до цих закладів ЮНІСЕФ і МКЧХ.
Також і ми, і на економічній підгрупі обговорили роботу КПВВ, зокрема, заблоковану бойовиками роботу КПВВ " Золоте". Також наш представник в економічній підгрупі Ігор Веремій жорстко підняв питання безпеки задля вирішеня інших інфраструктурних проблем. 
До роботи політичной підгрупи сьогодні доєднався С. Пирожков . 
Але ключове і найгарячіше питання - безпека. Є. Марчук надав переконливу інформацію про критичне збільшення обстрілів, порушення режиму тиші. Без вирішення безрекового питання неможливий прогрес в жодному іншому питанні. Тому на всіх групах украінська сторона сьогодні як ключове піднімала питання безпеки".



Теги: Украина, Донбасс, Минск, переговоры, плен, ДНР, ЛНР
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх