Ще один "ополченець" покинув НЗФ у рамках програми "Повернись додому"

14.06.2016 08:43
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Ще один "ополченець" покинув НЗФ  у рамках програми "Повернись додому"

Про це повідомили у Великоновосілківському відділенні поліції Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області.

38-річний чоловік втік з окупованого Донецька, де ніс службу у лавах бойовиків, та звернувся до Великоновосілківського відділення поліції у рамках програми "Повернись додому". Згідно закону, якщо учасник НЗФ не скоював тяжких злочинів, він може отримати шанс звільнитися від кримінальної відповідальності. Наразі триває ретельна перевірка.
Встановлено, що чоловік виїхав до м. Донецька, де ніс службу у Калінінському районі. Новобранець отримав позивний "Зуб" та, озброївшись автоматом, займався охороною різноманітних об’єктів.
Понад рік чоловік пробув у лавах незаконних збройних формувань, куди він вступив з метою заробити. Ватажки бандформування обіцяли платити по 8 тисяч гривень на місяць, але до реалізації обіцянка не дійшла.
Бажаних грошей бойовик не побачив – не отримавши "підпитки" ідеї "руського миру" розчинилися у повітрі. Розчарований "днрівець" повернувся додому та здався поліцейським. Наразі чоловік дає свідчення.
Попередньо відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Але у випадку, якщо в результаті проведеної перевірки підтвердиться його непричетність до скоєння злочинів, судом буде прийнято рішення про перекваліфікацію кримінального провадження на ч. 6 тієї ж статті, в результаті чого підозрюваний буде звільнений від кримінальної відповідальності.
Нагадуємо, що відповідно до ч. 6 ст. 260 та ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України особи, які не брали участі у скоєнні злочинів та добровільно вийшли з незаконних збройних формувань, звільняються від кримінальної відповідальності.
Відповідний сервіс є також на сайті "Стоптероризм", запущеному волонтерами при підтримці поліції Донеччини. Учасники незаконних збройних формувань, які готові здатися до правоохоронних органів, можуть дистанційно повідомити про своє бажання повернутися додому та отримати інструкції для подальших дій.

 


Фото: https://focus.ua

Теги: Донбасс, полиция, , СБУ
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх