Як вирішують проблеми зайнятості у містах Покровськ та Мирноград

15.06.2016 18:18
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Як вирішують проблеми зайнятості у містах Покровськ та Мирноград

Сьогодні, 15 червня, Донецька обласна служба зайнятості провела прес-тур на тему реалізації нових форм працевлаштування служби зайнятості Донецької області на прикладі міст Покровськ (Красноарміськ) та Мирноград (Димитрів).

Представники ЗМІ відвідали ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості, інформаційно-консультаційний захід "Під одним дахом", роботодавців, які працевлаштували переселенців на умовах строкових трудових договорів з компенсацією витрат на оплату праці працівників у м. Покровськ. А також роботодавців, які працевлаштували безробітних осіб за допомогою відеорезюме та онлайн-співбесіди, а також загальноосвітню школу №1 м. Мирноград, де організовані оплачувані громадські роботи для неповнолітніх осіб на період літнього відпочинку.
Інформаційно-консультаційний захід "Під одним дахом" проводиться службою зайнятості області щосереди одночасно в центрах зайнятості кожного міста та району. Представники соціальних структур, що опікуються соціальними проблемами населення, військкоматів, громадських організацій та волонтери в єдиному інформаційному просторі під егідою місцевої влади надають весь комплекс соціальних послуг для окремих категорій громадян, передусім соціально вразливих (внутрішньо переміщені особи, демобілізовані учасники АТО, молодь, люди з інвалідністю тощо).
Під час ярмарку вакансій підприємства міста Покровськ: ПАТ "АПК-Інвест", ТОВ "Еко-Маркет", ПАТ "Красноармійський динасовий завод", Філія "Красноармійський Автодор" презентували актуальні вакансії продавців продовольчих товарів, касирів, вантажників, медичної сестри, слюсарів-ремонтників, дорожніх робітників, пожежних рятувальників, водіїв та ін. Цього дня захід відвідали майже 100 безробітних осіб. Шукачі роботи проходили співбесіди, консультувалися безпосередньо у представників роботодавців щодо умов праці, розміру заробітної плати, соціальних гарантій тощо. Направлення на працевлаштування отримали 35 осіб.
На сьогодні Донецька обласна служба зайнятості має свої онлайн-ресурси (веб-портал Донецького обласного центру зайнятості, офіційну сторінку в соціальній мережі Facebook, додатково створений канал відеохостінгу Youtube), що надають можливість сучасного інформаційного просування самопрезентацій у формі відеорезюме клієнтів служби зайнятості.
Вже є перші позитивні результати роботи в напрямку дистанційного спілкування з роботодавцем за допомогою онлайн-ресурсу. З 200 безробітних осіб, що презентували себе за допомогою нового ресурсу, майже 70% працевлаштовані останнім часом. Нові форми роботи, а саме: відеорезюме та онлайн-співбесіда, відповідають на виклики часу.
Відеорезюме дозволяє роботодавцю отримати первинне враження про претендента та прийняти рішення про призначення з ним особистої зустрічі. В центрах зайнятості зацікавленим особам пропонується допомога в запису відеорезюме.
Готові відеорезюме розміщуються на: створеному обласною службою зайнятості каналі відеохостінгу Youtube, веб-порталі ДОЦЗ - http://www.dcz.gov.ua/don/control,
офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook, а також передаються роботодавцям на електронних носіях, електронною поштою або при чергових відвідуваннях фахівцями служби зайнятості.
Онлайн-співбесіда також є сучасним та зручним інструментом співпраці роботодавця з претендентом на вакансію, яка сприяє економії часу та оперативній організації зустрічі. Крім того, економії коштів - кандидат не несе витрат на проїзд, а роботодавець може швидше провести перший етап відбору, тим самим прискорити наймання потрібного для компанії співробітника.
Роботодавці, які вже користувалися новими онлайн-послугами Донецької обласної служби зайнятості та з їх допомогою вирішили питання підбору працівників зазначають їх раціональність та ефективність. Зокрема, Начальник Управління соціального захисту населення міста Покровськ Ірина Бонзюх зазначає: "Послуга відеорезюме дуже зручна та сприяє оперативному підбору кандидатів на вакантні посади. Під час перегляду відеорезюме ми отримали перші враження щодо шукача роботи, потім запросили претендента до себе, мали вакантну посаду "спеціаліст державної служби". Зараз ця особа працює в нашій установі".
До УСЗН м. Покровськ працевлаштована безробітна Валерія Карпенко. Дівчина має вищу освіту за професією "економіст", яку здобула у Донецькому національному університеті в 2013 році та невеликий досвід роботи за фахом.
Засновник ТОВ "ЛДЦ" НЕО СКИН" Катерина Гудзенко ділися своїми враженнями: "Пропозиція служби зайнятості щодо працевлаштування ВПО з компенсацією витрат на оплату праці дуже вигідна. Зекономлені кошти пішли на розвиток підприємства. Крім того, ми задоволені кваліфікованими працівниками, яких нам підібрали в центрі зайнятості".
До ТОВ "ЛДЦ" НЕО СКИН" працевлаштовані:
Мешканка Донецька Інна Сапожак має кваліфікацію "лікар-акушер-гінеколог". Більше п’яти років працювала за спеціальністю у Донецькому Національному медичному університеті ім. М. Горького. Працевлаштована за фахом.
Ганна Садовська з Докучаєвська за кваліфікацією "біофізик". Більше п’яти років працювала біологом у Комунальній лікувально-профілактичній установі – центральній міській лікарні м. Докучаєвськ. Працевлаштована лаборантом.
У м. Мирноград представники ЗМІ відвідали ЗОШ №1, де організовані громадські роботи для неповнолітніх осіб на період літнього відпочинку. "Ганна Коломоєць та Данило Сидоренко з багатодітних сімей вирішили допомогти фінансово своїм родинам і підробити садівниками у рідній школі", - розповідає директор школи Олена Бондар.
Про досвід роботи з вирішення питань зайнятості неповнолітніх осіб поінформувала журналістів заступник міського голови Мирноградської міської ради Тамара Прокопова: "Питання зайнятості молоді завжди було складним, бо ця категорія населення найменш конкурентоспроможна на ринку праці внаслідок низького рівня професійної підготовки і відсутності досвіду практичної роботи. Та молодь бажає працювати і треба крокувати їм назустріч". В м. Мирноград протягом останніх років налагоджена тісна співпраця щодо забезпечення зайнятості неповнолітніх осіб між всіма соціальними партнерами. Питання тимчасового працевлаштування неповнолітніх на період канікул на громадські роботи це – допомога громаді, профілактика правопорушень, легальний заробіток, привчання підлітків до праці. Незважаючи на складну економічну ситуацію, громада міста знайшла фінансову можливість підтримати бажання дітей працювати на благо рідного міста, було створено 10 тимчасових робочих місць, сума витрат складає 51,3 тис. грн.
Далі представники ЗМІ прослідували до ТОВ "ДОР СТРОЙ", де за допомогою перегляду відеорезюме безробітних осіб, що перебували на обліку у Димитровському міському центрі зайнятості, були заповнені вакантні посади бухгалтерів.
До ТОВ "ДОР СТРОЙ" були працевлаштовані:
Юлія Чернова має спеціальність бухгалтера, досвід роботи отримала на підприємствах малого та середнього бізнесу. Після тривалої перерви в роботі у зв'язку із доглядом за дитиною до трьох років звернулася до центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні, де їй запропонували скористатися послугою з підбору роботи за допомогою відеорезюме.
Наталія Мироненко переселенка з Донецька. Маючи невеликий досвід роботи в сфері бухгалтерського обліку скористалася послугами центру зайнятості з підбору роботи за допомогою відеорезюме. Пройшла співбесіду та була успішно працевлаштована на посаду бухгалтера.
Журналісти поспілкувались з роботодавцями, колишніми безробітними, які зараз успішно працевлаштовані, представниками органів місцевої влади, органів освіти та представниками служби зайнятості.



Теги: Донбасс, занятость, трудоустройство, Покровск (Красноармейск), Мирноград (Димитров)
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх