"На якій підставі бойовики шантажують світ, зриваючи мінський процес і відверто блокуючи пункт про звільнення заручників?"

18.06.2016 09:36
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
"На якій підставі бойовики шантажують світ, зриваючи мінський процес і відверто блокуючи пункт про звільнення заручників?"

Журналіст, нардеп, представник України в гуманітарній підгрупі на мінських переговорах що до ситуації на Донбасі, перший віце-спікер парламенту (з 14 квітня) Ірина Геращенко шокована поведінкою окупантів Донбасу.

От, що сьогодні, 18 червня, пише Геращенко на своїй сторінці у "Фейсбуці":

"Від украінськоі сторони гуманітарноі підгрупи ТКГ направила листа до головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Німеччини В. Штанмайера , в якому висловлюється наше глибоке занепокоєння ситуацією, що склалася із заручниками. Апелюємо до ОБСЄ і до головуючого з проханням сприяти у звільненні заручників. В останній місяць значно погіршилася не лише безпекова, але й гуманітарна ситуація на Донбасі. Бойовики заблокували звільнення заручників і попри всі зусилля украінськоі сторони і готовність до компромісів в цьому питанні, відкидають будь- які ініціативи. Ситуація з заручниками тільки погіршується. По- перше, бойовики протягом року так і не надали нам точноі інформаціі про місцеутримання украінців. По- друге, іх відверто катують. На останній зустрічі в Мінську представники ОРЛО зізналися, що перевили важкохворого В. Жемчугова, без кінцівок і очей, з лікарні в СІЗО. А 17 червня ми отримали тривожні сигнали від родичів хлопців, що іх утримують в ОРДО , що бранців зі слідчого відділку переводять в тюрму, ім погрожують 20- річним ув'язненням ( такі російські терміни, русский стандарт)..., вимагають відмовитися від Украіни, здійснюють психологічний тиск. Родичі в розпачі. Все це відбувається на фоні цинічних публічних заяв ватажків ОРДЛО, що ніяких звільнень до прийняття закону про амністію не буде. Украіна прийняла закон про амністію у вересні 2014 року! Він не вступив в дію через псевдовибори на Донбасі і постійні обстріли, через поисутність там військ і найманців члена ОБСЄ - РФ, яка продовжує поставляти бандитам зброю і фінансувати. Чого ще мають чекати наші заручники? Чи вони доживуть до виборів, на яких так наполягають деякі краіни нормандського формату? Чому до них не допускають Червоний хрест? На якій підставі бойовики шантажують світ, зриваючи мінський процес і відверто блокуючи пункт про звільнення заручників? Де реакція ОБСЄ і головуючоі краіни Німеччини? Чому тільки Украіна наполягає на тому, що саме гуманітарний блок - разом з безпековим- є першочерговим і пріорітетним?! Я ніколи не погоджуюся з тим, що бойовики намагаються перетворити мінську групу на безцільну говорильню, ми наполягаємо, щоб був результат- ЗВІЛЬНЕННЯ заручників. І ОБСЄ має докласти всіх зусиль, аби РФ вплинула на бойовиків і ті , нарешті, перестали шантажувати долями важкохворих людей і звільнили іх".



Теги: Украина, Донбасс, плен, Ирина Геращенко, ДНР, ЛНР, боевики, заложники, Минские договоренности
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх