До чого засудили колишнього міліціонера, який наводив "Гради" терористів під час обстрілу мікрорайону "Східний" у Маріуполі

22.06.2016 16:56
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
До чого засудили колишнього міліціонера, який наводив "Гради" терористів під час обстрілу мікрорайону "Східний" у Маріуполі

Суд підтримав позицію прокуратури Донецької області та визнав колишнього міліціонера винним у співпраці з терористами "ДНР".
В ході судових слухань встановлено, що у листопаді 2014 року маріуполець 1975 р.н., який раніше працював у правоохоронних органах, почав співпрацювати з терористами "ДНР". Міліціонер-зрадник з позивним "Гаїшник" передавав бойовикам інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які беруть участь у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької області. У подальшому цю інформацію терористи використовували для артилерійських обстрілів.
Так, 24 січня 2015 року колишній правоохоронець також корегував вогонь терористів. Головною їх ціллю, за даними слідства, були блокпости та інші міста дислокації ЗСУ поблизу міста Маріуполя. Проте, через неточні координати, бойовики з використанням установок "Град" обстріляли житловий мікрорайон "Східний" Лівобережного району міста Маріуполя.
В результаті масованого обстрілу загинули 30 людей, ще понад 100 - отримали поранення. Повністю та частково були зруйновані понад 200 будівель. Цей обстріл став наймасштабнішим з початку проведення АТО.
Після обстрілу Маріуполя співробітники СБУ одразу вийшли на слід зловмисників, перехопивши їх телефонні розмови. Чоловіка, який наводив "Гради" терористів, було затримано та заарештовано.
Сьогодні, 22 червня, за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України суд призначив колишньому правоохоронцю покарання у вигляді 9 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.



Теги: Донбасс, Мариуполь, милиция, терроризм, обстрел, РСЗО "Град"
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх