Геращенко: "Украінська сторона як передумову можливих виборів - вимагатиме ліквідацію псевдодержавних інститутів цих псевдореспублік"

22.06.2016 21:50
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Геращенко: "Украінська сторона як передумову можливих виборів - вимагатиме ліквідацію псевдодержавних інститутів цих псевдореспублік"

Журналіст, нардеп, представник України в гуманітарній підгрупі на мінських переговорах що до ситуації на Донбасі, перший віце-спікер парламенту (з 14 квітня) Ірина Геращенко шокована поведінкою деяких європейських політиків, які роблять вигляд, що Росія не причетна до військової агресіі проти Украіни.

От, що сьогодні, 22 червня, пише Геращенко на своїй сторінці у "Фейсбуці":

"Ті європейські політики, в т ч і в ПАРЄ, які закликають до діалогу з Думою РФ, роблять вигляд, що не знають очевидного: всі депутати Думи причетні до злочину , до військової агресіі проти Украіни. Це вони проголосували за введення військ на територію незалежної держави і і за анексію Криму. Вони мають нести моральну і політичну відповідальність, а не їсти круасани у Страсбурзі. А голова Держдуми Наришкін і Сенату Матвієнко мають відповідати і в суді в Гаазі, що провели питання розв'язання війни через парламент.
Пом'якшення санкцій проти РФ - це потурання агресору, це заклик до безкарності, це дозвіл вовку і далі гризти слабших. 
Тепер щодо санкцій. Всі розмови про можливість поступового зняття санкцій з РФ - це підігруванні Кремлю. Це сценарій Путіна: шантажувати світ, мовляв, три дні не стріляють, трьох заручників звільнили - знімайте економічні санкціі і залиште персональні проти Гіркіна і якогось Кісєльова.... Це золота мрія Кремля. Тому ми маємо всіма силами боротися проти будь яких спроб завести волинку про поступове зняття санкцій ( що і робили в Парижі під час візиту президента Порошенка, під час всіх дебатів , дуже жорстких і відвертих, з керівництвом Сенату і Нацзборів , та з президентом Оддандом).
Санкціі мають діяти В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ до ПОВНОГО виконання Мінських угод. До моменту відновлення контролю над кордоном.
Вимагати виконання Мінських угод потрібно від заколотника війни - від РФ і Путіна, а не нікчемних маріонеток з "ЛДНР", чиї прізвища завтра забудуть навіть в Кремлі, бо вони ніхто і знать іх ніяк.
Більше того - украінська сторона як передумову можливих виборів - вимагатиме ліквідацію псевдодержавних інститутів цих псевдореспублік, яких не визнала навіть Москва. З ким там розмовляти? З учорашніми охоронцями бандитів, які самі стали вбивцями і назвали себе прем'єрами і спікерами, хизуються своєю участю в бойових діях проти мирних населених пунктів Украіни? Всі ці псевдоінститути мають бути ліквідовані. А іх ватажки - в Гаагу. Як проміжний варіант - можуть працевлаштуватися в Москві, якщо іх туди візьмуть хоч охоронцями".



Теги: Украина, Россия, Донбасс, война, мир, Европа, агрессия, ДНР, ЛНР
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх