Порошенко: "Ми не знали, що таке тероризм, поки його до нас не почала експортувати Росія"

17.07.2016 08:48
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Порошенко: "Ми не знали, що таке тероризм, поки його до нас не почала експортувати Росія"

Президент України Петро Порошенко висловився щодо трагедії "Боїнгу-777", який терористи збили два роки тому над Донеччиною.

Ось, що пише президент:

"Два роки тому в небі над окупованою росіянами частиною Донбасу стався жахливий злочин, що забрав життя 298 людей.
Цивільний літак, малайзійський "Боїнг-777", був збитий російськими терористами із завезеної з Росії зброї російського виробництва.
Уся Україна, кожен мешканець нашої держави відчув у своєму серці біль невідворотної втрати. Ми щиро співчували, і зараз співчуваємо усім тим сотням людей, у чиї домівки 17 липня 2014 року прийшла смерть.
Україна на той момент вже знала, що таке гіркота втрат. Ми не знали, що таке тероризм, поки його до нас не почала експортувати Росія.
Сьогодні багато вже зроблено для того, щоб злочинці понесли заслужене покарання. Рада безпеки Нідерландів провела всеохоплююче технічне розслідування причин катастрофи. Під егідою Офісу прокурора Нідерландів наразі завершується кримінальне розслідування злочину.
Україна спільно з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами активно працюють над створенням міжнародного механізму для притягнення до відповідальності усіх осіб, винних у збитті літака.
Росія, зловживаючи правом вето, заблокувала рішення Ради Безпеки ООН про утворення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття “МН17”, що є непрямим і логічним доказом її причетності до злочину. Незважаючи на це, ми спільно з партнерами робимо все необхідне для забезпечення притягнення до відповідальності всіх винних у цій трагедії.
Я, як і кожен українець, щиро поділяю біль тих, хто втратив у катастрофі “МН17” своїх рідних, і надалі буду боротися за те, щоб кожен злочинець, винний у збитті літака, поніс заслужене і невідворотнє покарання!"



Теги: Украина, Россия, Донбасс, Боинг, терроризм, Порошенко
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх