Як два роки тому звільняли Піски

24.07.2016 16:39
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Як два роки тому звільняли Піски

На сторінці 93-ї окремої механізованої бригади у "Фейсбуці" з’явилася розповідь про те, як був звільнений один із стратегічних населених пунктів біля окупованого Донецька.

Ось, що пишуть представники 93 ОМБр:
"Рівно два роки тому, 24 липня 2014 року, бійці 93-ї окремої механізованої бригади, спільно з силами батальйонів "Дніпро-1", ДУК "Правий сектор", "Донбасс" та "Шахтарськ" звільнили від бойовиків селище Піски Ясинуватського району – передмістя окупованого терористами Донецьку.
Після артпідготовки, що розпочалася о 6:00, визволителі пішли в наступ, який тривав до вечора. Розвідники 93-ї бригади підняли прапор України на п’ятиповерховому будинку біля селищної ради, а напроти – синьо-жовтий стяг здійнявся на будівлі Будинку культури.
Показово, що звільнення Пісок та сусіднього села Первомайське 24 липня 2014 року відбулось без втрат особового складу бригади завдяки бойовим діям попередніх днів, коли 21 липня група тодішнього командира танкового батальйону підполковника Дмитра Кащенка атакувала позиції терористів на недобудованій ділянці об’їзної – на мосту (що став загальновідомою Республікою Міст) , а група капітана Олександра Лавренка (героїчно загинув у бою, підірвавши себе з танком) вийшла на блокпост бойовиків в передмісті Донецьку. Після важких втрат в живій силі та техніці, понесених незаконними збройними формуваннями 21 липня, терористи психологічно і фізично вже не змогли обороняти населений пункт, обмежившись обстрілами з "Градів", що зруйнували кілька житлових будинків та споруд.
Звільнення селища Піски мало і має велике стратегічне значення: під контролем наших сил повністю опинилась траса Дніпропетровськ-Донецьк, було створено головний шлях постачання боєприпасів, спорядження, всього необхідного для наших бійців, які обороняли Донецькій аеропорт імені Прокоф’єва. Цим же шляхом евакуювали поранених, вивозили загиблих, проводили ротації. Також Піски є одним з плацдармів для визволення тимчасово окупованого Донецьку.
Не дивно, що весь час після визволення, селище Піски постійно було під щільним вогнем супротивника, проте вибити звідти бійців 93-ї окремої механізованої бригади та добровольчих підрозділів – ДУК "Правий сектор", "Карпатська січ", "ОУН", які в різні часи брали участь в обороні селища разом з військовослужбовцями, не вдалося.
Сьогодні селище, що колись вважалось найбільш екологічно чистим в Донецькій області, майже повністю зруйновано. Проте, віримо, що настане час, і воно відродиться й розквітне, навіть краще, ніж до початку бойових дій.
Для 93-ї ОМБр визволення Пісків – одна з героїчних сторінок бойового шляху під час проведення АТО. Пам’ятаємо всіх, хто віддав своє життя за визволення та при обороні цього важливого населеного пункту! Слава Україні! Героям слава!"



Теги: Донбасс, война, оккупация, АТО, ВСУ, Пески, обстрелы
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх