У прифронтовому місті затримали бойовика

06.08.2016 09:03
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У прифронтовому місті затримали бойовика

Співробітниками кримінальної поліції Торецького відділення затриман місцевий мешканець, який перебуваючи у лавах незаконного збройного формування, так званої "ДНР", знаходився у звільненому від бойовиків місті Торецьк (колишній Дзержинськ), та за допомогою соціальних мереж надавав дані, про пересування і дислокацію військової техніки Збройних сил України.

У квітні 2014 року, на території м. Дзержинська, нині Торецьк Донецької області, як і в інших містах Донецької та Луганської областей, виникло так зване народне ополчення, яке саме в Донецькій області носило назву "Донецька народна республіка". До лав цих незаконних збройних формувань входили місцеві громадяни, які не підтримували українську владу і бажали створення автономної республіки. Терористами в Торецьку і за його межами були створені блокпости, на яких вони здійснювали контрольно-пропускний режим. На той час у місті була захоплена будівля Дзержинського міського виконкому, в якому організували свій штаб "ДНР". У липні 2014 року після звільнення міста ті з місцевих жителів, що брали участь в НВФ "ДНР" переїхали в м. Горлівку, яку вони і окупували.

У грудні 2014 року, місцевий мешканець 1981 року народження, через соціальну мережу познайомився із жінкою, яка на усіх фото опублікованих у мережі на своїй сторінці, була у камуфльованому одязі із символікою "ДНР". Жінка підтвердивши запит на дружбу під час спілкування, стала просити чоловіка, дізнаватися про позиції ЗСУ, переміщення техніки і живої сили, та надавати інформацію за допомогою звичайних повідомлень у соц. мережі.

Захопившись ідеєю "руського миру", пропаганда якого в той час була актуальна, чоловік дав згоду на передачу інформації, та в ході переписки деякий час вказував приблизну кількість службовців в підрозділах ЗСУ, кількість танків, БРДМ, та іншої техніки, яка перебувала в місцях дислокації на околицях Торецька.

Такі дії стали відомі співробітникам кримінальної поліції Торецького відділення. Чоловік був затриман. Відносно нього відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч.1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинної організації) КК України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, повідомляє Бахмутський відділ поліції Донецької області.



Теги: Донбасс, полиция, , Торецк
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх