Розвідка розповіла про те, що коять та готують окупанти Донбасу

20.08.2016 12:42
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Розвідка розповіла про те, що коять та готують окупанти Донбасу

Представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які повідомили, що лише за дві доби у окупантів Донбасу - 24 загиблих та 37 поранених, надали інформацію про те, як російсько-терористичні війська позбавляються тіл загиблих, а також розповіли про чергові факти постачання військової техніки, боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів з території РФ, надали данні про ротацію бойовиків та підготовку до небезпечних навчань.

Ось, що пишуть представники ГУР:

У рамках підготовки до стратегічного командно-штабного навчання “Кавказ-2016” (планується 5-10 вересня ц.р.) на 244 загальновійськовому полігоні “Прудбой” проведені інструкторсько-методичні збори з вищим командним складом ЗС РФ. У ході показових навчань, серед іншого, відпрацьовувались нові тактичні елементи застосування важких вогнеметних систем ТОС-1А “Солнцепёк”. Зокрема, підрозділами 28 бригади радіаційного хімічного та біологічного захисту (Камишин, Волгоградська обл.) Південного військового округу відпрацьовано вогневе ураження противника із застосуванням важких вогнеметних систем ТОС-1А “Солнцепёк” на площі до
6 га для вогневого забезпечення розгортання бойових порядків підрозділів
56 окремої десантно-штурмової бригади (Камишин, Волгоградська обл.). Подібні вогневі системи – ТОС-1 “Буратино” неодноразово використовувались на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
Крім того, до показових навчань також залучались підрозділи
39 окремого полку радіаційного хімічного та біологічного захисту (Октябрський, Волгоградська обл.), 1 мобільної бригади радіаційного хімічного та біологічного захисту та 9 полку розвідки і засікання ядерних вибухів (Шихани, Саратовська обл.) Центрального ВО.
На тимчасово окупованих територіях сходу України противник продовжував застосування заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем з метою нанесення максимальних втрат силам АТО та руйнування оборонних позицій наших військ.
Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ, ротації та посиленні передових підрозділів, поповненні запасів боєприпасів.
Проведено ротацію особового складу на передових позиціях у районах:
н.п.Первомайськ – 2 мотострілецького батальйону 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ ;
н.п.Гольмівський – 1 мотострілецького батальйону 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ;
промислової зони н.п.Авдіївка – мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.
З метою поповнення боєкомплекту передових підрозділів на Донецькому напрямку переміщено чотири вантажні автомобілі з боєприпасами.
У підрозділах 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ здійснюється перевірка готовності протитанкових груп.
До повітряної розвідки позицій сил АТО залучались два безпілотні літальні апарати у районах н.п.Авдіївка та за маршрутом Ясинувата – Авдіївка – Горлівка.
У районі н.п.Первомайськ зафіксовано функціонування мобільного комплексу радіоконтролю “Свет-КУ”.
Відмічено вихід диверсійно-розвідувальних груп 1 та 3 окремих батальйонів спеціального призначення (Донецьк) 1 АК у напрямках: н.п.Луганське, Майорськ, Авдіївка, Мар’їнка, Новотроїцьке.
Проведено часткову ротацію особового складу батальйонної тактичної групи (Донецьк) 331 парушутно-десантного полку (Кострома) 98 повітрянодесантної дивізії (Іваново) повітрянодесантних військ ЗС РФ, який залучається до диверсійно-розвідувальних та штурмових дій на Донецькому напрямку".



Теги: , война, разведка, АТО,
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх