Окупанти Донбасу обстріляли спостережну групу української сторони СЦКК

21.08.2016 11:18
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Окупанти Донбасу обстріляли спостережну групу української сторони СЦКК

Вчора, 20 серпня, спостережна група української сторони Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) потрапила під обстріл з боку бойовиків незаконних збройних формувань ОРДО.

Ось, що повідомив керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький:
"Військовослужбовці української сторони СЦКК у районі населеного пункту Світлодарськ поблизу позицій Збройних Сил України виконували заходи з фотофіксації порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків НЗФ ОРДО, які напередодні здійснили обстріл вказаного вище району із заборонених Мінськими домовленостями мінометних систем калібром 82 мм та 120 мм.
Незаконні збройні формування з 16.20 години до 16.45 години по вказаному району з напрямку населеного пункту Калинівка у напрямку населеного пункту Луганське випустили 15 мін калібром 82 мм та обстріляли з зенітної установки ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів. Не зважаючи на те, що автомобіль спостережної групи СЦКК УАЗ 31519-030М має чіткі позначення у вигляді великих літер "НМ" по ньому все одно вівся вогонь. Внаслідок чого у автомобіля пошкоджено переднє та заднє скло, запасне колесо, електрична проводка, передня панель, повітряний патрубок, кріплення радіатора, праві передні та задні двері, салон автомобіля, а також передня решітка.
Під час обстрілу особовий склад спостережної групи встиг сховатися в укриття та ушкоджень не отримав.
Пошкоджений автомобіль після вжитих СЦКК заходів з припинення вогню вдалося евакуювати з небезпечного району.
Цей кричущий факт грубого порушення режиму припинення вогню та Мінських домовленостей з боку незаконних збройних формувань ОРДО повністю викриває їхню мету і може кваліфікуватися як злочин проти діяльності спостерігачів Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін і підлягає винесенню для обговорення під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську. Про обстріл спостережної групи української сторони СЦКК було негайно повідомлено Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні".



Теги: Донбасс, война, обстрел, АТО, , СЦКК
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх