Колишнього головного міліціонера Донеччини, зрадника Романова, судитимуть заочно

25.08.2016 16:23
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Той самий Роман Романов.
Той самий Роман Романов.

Слідчим відділом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) КК України стосовно генерал-майора міліції Романа Романова, який у 2014 році зрадив присязі працівника правоохоронних органів України та сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації "ДНР".

Прокуратурою встановлено, що громадянин Романов, 1968 року народження, уродженець м. Донецька, у період з лютого по березень 2014 року, знаходячись на посаді начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, не організував належну роботу відомства щодо запобігання проведенню антиукраїнських мітингів у м. Донецьку та притягнення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників так званого "референдуму" про відокремлення території Донецької області від України.

Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної державної адміністрації очільник міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських безладів та пообіцяв їм співпрацю з боку міліції.

Через те, що поплічник терористів перебуває на тимчасово окупованій території, прокуратурою Донецької області було прийняте рішення про проведення стосовно нього спеціального досудового розслідування.

Романову заочно повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень та оголошено у розшук.

Наразі обвинувальний акт про заочне засудження міліціонера-зрадника скеровано до суду. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.



Теги: Донецк, Донбасс, МВД, ДНР, предатель
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх