У Маріуполі за участю президента офіційно відкрито перший на прифронтовій лінії ЦНАП

31.08.2016 15:05
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У Маріуполі за участю президента офіційно відкрито перший на прифронтовій лінії ЦНАП

Сьогодні, 31 серпня, у Маріуполі відбулася презентація першого на прифронтовій зоні Центру надання адміністративних послуг, який вже у вересні надаватиме більше 100 послуг жителям регіону. Відкрили ЦНАП Президент України Петро Порошенко та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович.

Як повідомляє менеджер "Global Office" Тетяна Кириленко, у перелік послуг Центру входять адміністративні щодо оформлення паспортів, довідок про право власності, дозвільні щодо землевідведення, реклами, будівництва, послуги Міністерства юстиції та МВС, а також довідкові послуги, зокрема про перебування на черзі на отримання квартири. Найближчим часом почне працювати візовий центр, тож маріупольці отримають можливість оформити візу в Європу, не виїжджаючи за межі міста.

Центр буде працювати по зручному для громадян графіку. З понеділка по суботу прийом буде вестися з 9:00 до 16:00, а по вівторках і четвергах – до 20:00. Електронна система управління чергами сприятиме обслуговуванню до 1200 клієнтів на день.

"Десять місяців назад ми з невеличкою групою ентузіастів вирішили допомогти Маріуполю побудувати Центр надання послуг нового зразка. Тоді це лише входило в моду, у новинах періодично говорили про появу ЦНАПів у різних містах. Утім не було жодного на прифронтовій лінії. Ми його створили з нуля, маючи лише розвалене приміщення в обстріляному мікрорайоні міста. А сьогодні це достойний інноваційний Центр, де головною є людина, а не система", - зазначає Мустафа Найєм, народний депутат України, засновник громадської ініціативи Global Office.

Проект будівлі виконаний з урахуванням енергоефективних новинок: утеплений фасад, встановлено вузол рівномірної подачі тепла. Для освітлення використовуються світлодіоди, які в 10 разів економніші ламп розжарювання. Також у приміщенні центру працюватиме відділення банку, облаштовано дитячу ігрову платформу, враховані умови для осіб із обмеженими фізичними можливостями, відкрито доступ до мережі Wi-Fi та є зелена зона.

ЦНАП у Маріуполі – це флагман реалізації проектів, покликаних сприяти реінтеграції та підтримці територій, прилеглих до окупованої зони, метою яких є реалізація на Донеччині найуспішніших реформ, які довели свою ефективність в інших областях країни. У найближчому майбутньому такі ж офіси плануються у Костянтинівці, Слов'янську, Бахмуті, Краматорську, Лимані та Дружківці.

Проект реалізований всього за 3 місяці міською радою м. Маріуполь за сприяння громадської організації Global Office, яка забезпечила проектування, координацію роботи з донорами та інформаційний супровід проекту. Ремонтні роботи в приміщенні фінансувалися за рахунок коштів Фонду Розвитку Маріуполя. Матеріально-технічне устаткування центра, а також експертну підтримку забезпечено за підтримки USAID, International Law Development Organization (IDLO) і International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL). Набір та підготовку 48 працівників Центру надання послуг забезпечила компанія ПрАТ "Київстар", розробивши стандарти обслуговування та рекомендації з використання KPI. Проектна діяльність відбулась за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження”. Розроблений проект в рамках робочої групи Мінрегіонбуду та Донецької державної адміністрації.

Читайте также:
В Мариуполе сообщили о заминировании места, куда должен прибыть президент Украины
Пока летит президент: что обсудили в Мариуполе


Теги: Донбасс, президент, , Порошенко
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх