Жебрівський знає, що врятує Донбас

31.08.2016 12:33
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Жебрівський знає, що врятує Донбас

"Припинення вогню з боку російських найманців та повний контроль за державним кордоном – ось що необхідно на Донбасі". Таку думку висловив очільник області Павло Жебрівський на зустрічі з Головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ) Ертурулом Апаканом.

Голова Донецької ОДА подякував представникам місії ОБСЄ за їхні зусилля задля досягнення миру. Павло Жебрівський розповів про основні проблемні питання на лінії розмежування та відзначив, що зараз відбувається загострення ситуації, збільшення обстрілів та недотримання мінських угод з боку незаконних збройних формувань та російських найманців. "Сьогодні з боку окупованих територій збільшилась кількість обстрілів контрольно-пропускних пунктів, що загрожує життю мирних мешканців. Тривають постійні обстріли інфраструктури. Російські найманці роблять все аби зруйнувати мирне життя на підконтрольних Україні територіях", – наголосив Павло Жебрівський.
Голова ОДА відзначив, що великої шкоди та руйнувань через обстріли російських найманців зазнає промзона в Авдіївці, Широкине, Донецька фільтрувальна станція, залізничні сполучення. Нема можливості провести ремонт газорозподільної станції у Мар’їнці та відновити електропостачання у Зайцевому та Жованці. "Російська сторона не дає дозволу на проведення відновлювальних робіт, чим ще більше поглиблює страждання мирного населення і грубо порушує мінські домовленості", – відзначив очільник області. Ще однією проблемою для Донеччини є те, що весь автомобільний потік на контрольні пункти в’їзду/виїзду йде через нашу область, оскільки на Луганщині й досі нема автомобільних КПВВ.
Жебрівський звернувся до керівництва моніторингової місії з проханням зі свого боку наполягати на включенні цього питання до порядку денного переговорного процесу.
Голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан зазначив, що інформація надана облдержадміністрацією є дуже важливою та актуальною для моніторингової місії. Окрім цього, він також підкреслив важливість припинення вогню та встановлення повного режиму тиші.
"Основна вимога та потреба для досягнення миру – це прийти до повного режиму тиші. І це є наша позиція, як Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - наголосив зі свого боку Ертурул Апакан. Також він зазначив, що починаючи з 00:00 31 серпня має розпочатись режим тиші, як це було оголошено Тристоронньою контактною групою.
Павло Жебрівський наголосив на тому, що російська сторона під різними приводами відмовляється виконувати зобов’язання, взяті на себе під час переговорів. "Українська сторона готова надати тверді письмові гарантії припинення вогню, але ми хочемо щоб такі ж гарантії надала й російська сторона", - підкреслив голова ОДА.



Теги: Украина, Россия, Донбасс, война, ОБСЕ, АТО, Жебривский
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх