Жебрівський розповів про розмінування та відбудову Донеччини

14.09.2016 12:29
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Жебрівський розповів про розмінування та відбудову Донеччини

Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський сьогодні, 14 вересня, зустрічався із Мікелем Єнсеном, головою Данської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Ось як розповідає про цю зустрич сам Жебрівський:

" Пан Єнсен із колегами про ПРАРЄ від Данії приїхав на Донеччину, щоб на власні очі побачити та оцінити тутешню ситуацію. Він Єнсен має чітке розуміння нинішніх подій на Донбасі, і займає доволі рішучу позицію щодо агресивної зовнішньої політики Росії. Тому багато пояснювати не доводилось і розмова була конструктивною.
Я коротко розповів про сучасну обстановку на Донеччині і нашу стратегію щодо відбудови краю та формування тут нової економічної моделі. Розповів про наш проект щодо створення за участю міжнародних донорських організацій Агенції регіонального розвитку, яка буде жорстко контролювати та супроводжувати використання усіх бюджетних коштів, що виділяються на відбудову та розбудову Донецької області.
Пан Єнсен також поцікавився як у нас йде впровадження е-декларування, оскільки Данія надала 3 млн євро на розробку системи електронного декларування в Україні. Обговорили ми також питання про діяльність Данської місії з розмінування на звільнених територіях і законодавчий бар’єр, який поки що не дає права датським фахівцям проводити саме розмінування, а тільки можливість виявляти місця замінування. Треба терміново вносити зміни у відповідні закони, бо питання розмінування територій для нас буде дуже важливим ще впродовж багатьох років після звільнення тимчасово окупованих територій і допомога іноземних фахівців буде тут вкрай необхідною".

Читайте также:

Начался новый виток восстановления Донбасса



Теги: Донбасс, война, восстановление, АТО,
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх