"На позиціях через поле висять два прапори – український і ДНРівський", - волонтер про передову

19.09.2016 10:54
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
"На позиціях через поле висять два прапори – український і ДНРівський", - волонтер про передову

Волонтер Дар'я Бура написала в соцмережах. 

Жінка з Майорська, що на самій передовій, якось в мене запитала, чому нам можна було вивішувати прапори, а їм – донбаським, - не можна. Тоді я для неї зробила відкриття, пояснивши, що ми вивішували прапори своєї держави, а вони чужої або неіснуючої. Виявилося, що вона просто не подумала, що це, щонайменше, неправильно по відношенню до своєї країни.

По її Майорську без перестанку «насипають» щоночі. А вона не задумувалась за весь цей час, що війна зав’язується з дрібниць і перетворюється на велику м’ясорубку, підгрібаючи під себе все без розбору.

Днями, після досить тривалого «припинення вогню», по батальйонам в Майорську і сусідньому Зайцевому почало прилітати все, що може летіти під час активних боїв. Працювали самохідні артустановки, міномети, зенітні установки, крупнокаліберні кулемети і гранатомети. Стріляли прицільно.

Ніч минула без сну і на нервах. Серед наших бійців були втрати. Зовсім молодий хлопець загинув. Казали, що надії подавав великі, як військовий, та і просто хорошою людиною був. Ще троє отримали поранення.

А зранку після бою «денери» на позиції вивісили прапор своєї незрозумілої республіки. І того ж ранку оголосили про черговий «режим припинення вогню». Так і висять на позиціях через поле два прапори – Український і ДНРівський. І чергові на постах дивляться один на одного через біноклі і мовчать. Наші бійці втомлено курять і не знають, чи наступна ніч буде, як попередня, чи спокійною. Лише знають, що ДНРівський прапор необхідно зняти, щоб не почувалися так вільно на нашій землі…

Повертаючись додому, сідаю в таксі у мирному Харкові, дорогою розговорилися з водієм, і раптом він питає: «Ну хто ж там проти кого воює?». А в мене перед очима той ДНРівський прапор, який в бінокль в деталях розгледіти можна. Ще б запитав «заради чого?».

І як йому на третьому році війни пояснити, що в окопах навпроти сидить зграйка дурнів, яка воює проти українських бійців. Що при серйозних боях до них підключаються росіяни, які воюють проти цілої нашої країни. І прапори їхні викликають страшенну злість, ненависть і огиду.

А наші бійці стоять там заради того, щоб далі них ці прапори не розрослися по країні.

 

 


Фото: obozrevatel.com

Теги: Донбасс, война, флаг, волонтер
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх