Волонтер розповіла про "лондонського українця", який воює на передовій

23.09.2016 10:53
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Волонтер розповіла про  "лондонського українця", який воює на передовій

Про це пише волонтер Дар'я Бура.

«Британський підданий», «боєць королеви Великобританії», «Лондонська армія». Спочатку я не розуміла, чому бійці «стібуть» свого колегу такими жартами. Аж поки командир взводу не пояснив, що Тім – лондонський українець.

Шістнадцять з половиною років тому Тимофій поїхав по звичайній туристичній візі в Великобританію. І вийшло так, що залишився там працювати. Зрозумів, що в Україну немає сенсу повертатися, бо знайшов хорошу роботу. Згодом, вся його родина опинилася в Лондоні – мама, брат, сестра. Діти брата вже повноцінні громадяни Великобританії, бо народилися там.

Три роки тому Тім повернувся в Україну для того, щоб зробити українське громадянство. Зібрав всі документи. Кілька разів мотався в Лондон і назад. Але в черговий раз виїхати не вдалося... пробув в Україні довший час, ніж можна по закону.

«Нелегал з Лондона потрапив в українську армію», - жартують хлопці.

Про те, що понад рік вже служить в армії на самій передовій Тимофій не шкодував жодного разу. Хоча за рік побував не в одній гарячій точці – Красний Лиман, Мар’їнка, Авдіївка, тепер Зайцеве. Спочатку був у складі 91 інженерно-саперного полку, зараз у 53 бригаді. Чекає на демобілізацію. Говорить, що хоче назад у Лондон. Там у нього родина…

Тім – чудовий приклад того, що любов до країни не просто виховується. Вона є всередині від народження. Хіба не міг він – житель Лондона, знайти відмазку від війни, яка зовсім не вписується у його плани на життя. Та запросто! Його і рідні відмовляли, а потім вже змирилися і їм нічого інакшого не залишилося, як підтримати його рішення.

В Зайцево Тимофій служить у найкрайніших окопах, перед якими поле, і посадка з сєпарськими бліндажами, де через бінокль видно, як вони дивляться за нашими бліндажами у свої біноклі.

 



Теги: Украина, Донбасс, война, Лондон
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх