Донецька область: минулої доби підірвані гранати, снаряди, ракета та авіабомба

28.09.2016 11:52
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Донецька область: минулої доби підірвані гранати, снаряди, ракета та авіабомба

Минулої доби, 27 вересня, на території Донеччини піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій було вилучено та знешкоджено 9 вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, на території Волноваського р-ну Донецької обл. піротехніки вилучили та знешкодили 1 гранату ПГ, 2 танкові артилерійські снаряди калібром 125 мм та 1 протитанкову керовану ракету. На території ж Слов’янського р-ну було вилучено та знешкоджено 1 артилерійський снаряд калібром 76 мм та 1 авіаційну бомбу ФАБ-50.

Того ж дня в м. Краматорськ було вилучено та знешкоджено 1 снаряд зенітної артилерії калібром 76 мм. На території м. Лиман та Лиманського р-ну фахівці піротехнічної групи вилучили та знешкодили 1 міномету міну калібром 50 мм та 1 гранату РГД-33.

З огляду на можливі ризики травмування громадян внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами наголошуємо: у разі виявлення таких предметів (або схожих на них) не можна торкатися їх чи намагатися самостійно знешкодити — слід одразу телефонувати за номером "101" або "102". До прибуття піротехніків та поліції зупиніть будь-які роботи навколо небезпечної знахідки та забезпечте нагляд за нею чи її охорону. Також категорично забороняється пересувати підозрілий предмет, здійснювати удари по ньому чи розбирати, заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати. Не можна здійснювати на нього будь-який звуковий, світловий, тепловий чи механічний впливи, адже практично всі вибухові речовини чутливі до них. Дотримання цих правил допоможе уникнути біди та зберегти здоров’я і життя, підкреслюють рятівники.



Теги: Донбасс, Донецкая область, бомба, граната, ракета, саперы
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх