На поліцейському пості у Мангуші розгорнувся бій, - прес-служба поліції

29.09.2016 21:36
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
На поліцейському пості у Мангуші розгорнувся бій, - прес-служба поліції

На поліцейському пості у Мангуші розгорнувся бій. Навчальний. Для поліцейських, які в зоні АТО відповідають за безпеку дорожнього руху, розпочався курс спеціальної підготовки. Сьогодні поліцейські відпрацювали алгоритм дій при нападі терористів на стаціонарний пост поліції.

Про те, коли саме та з якого боку на них нападуть, правоохоронці не знали. Роль «терористів» взяли на себе співробітники батальйону спецпризначення ГУНП в Донецькій області, який очолює командир з бойовим досвідом полковник поліції Юрій Голубан.

За легендою, вони мали напасти на пост та захопити зброю правоохоронців. Завданням співробітників поста було відбити напад та не допустити жертв серед особового складу та цивільних людей.

Один з «нападників» розповів, що група спланувала диверсію заздалегідь - перетнули пост задля розвідки, зорієнтувались на місцевості, розподілити ролі та вирушили на завдання. 
«Терористи» прибули на двох автівках та напали одночасно з двох боків. Запекла перестрілка (з використанням холостих набоїв), спецзасоби, світлошумові гранати та «вибухи», які мали б дезорієнтувати поліцейських, - на дорозі розгорнувся справжній бій.

Пересічні громадяни, які стали свідками нападу не одразу зрозуміли, що це навчання. Водій автомобілю «Хюндай» з Запорізької області зізнався, що коли побачив стрільбу, втік з машини, сприймаючи небезпеку як цілком реальну.

Всі події розгорнулися під наглядом керівництва Нацполіції в Донецькій області на чолі з генералом В’ячеславом Аброськіним та начальників всіх територіальних підрозділів поліції Донеччини на південному напрямку (Маріуполь, Мангуш, Волноваха, Мар’їнка, Вугледар, Велика Новосілка, Нікольське). Керівники оцінювали, як діяли правоохоронці в екстреній ситуації та наскільки чітко виконували свої завдання.

Місцем дій невипадково було обрано дорожній пост у Мангуші, бо він розташований на важливій транспортній розв’язці, де проходять основні транспортні артерії та звідки є вихід до мирної Запорізької області.

Метою тренування було змоделювати ситуацію нападу, у реальній обстановці детально прорахувати усі прийоми, які можуть використовувати диверсанти, розглянути, як це може відбуватися на конкретній місцевості, та відповідно - вдосконалити оборону.

Результат – зброю захоплено, бійці батальйону спецпризначення у ролі «терористів» завдання виконали, працівники посту – ні. Нападникам надав опір лише один поліцейський. Решта – у реальній атаці б загинули.

Генерал поставив завдання керівниками територіальних підрозділів розібрати помилки та провести такі навчання по всій області. 



Теги: Донбасс, полиция, учения, Мангуш
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх