Спецоперація у Гранітному: затримано 13 осіб. вилучено 10 тонн контрабандного товару

02.10.2016 20:42
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Спецоперація у Гранітному: затримано 13 осіб. вилучено 10 тонн контрабандного товару

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовими 30-ї окремої механізованої бригади під час спецоперації у Гранітному на Донеччині 1 жовтня затримали 10 тонн контрабандного товару і 13 осіб, причетних до його перевезення. Про це на сторінці у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

«В автобусах виявлено 10 тонн продуктів харчування. Затримано 13 осіб, у тому числі організатора незаконного каналу. Вирішується питання щодо їх процесуального статусу», – повідомила Гітлянська.

За її словами, спецоперація супроводжувалася обстрілами з тимчасово неконтрольованої українською владою території.

«Стріляли ті, хто зустрічав товар», – додала речниця СБУ.

Раніше сьогодні заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука звинуватив СБУ у «кришуванні» незаконного переміщення товарів через лінію розмежування на сході України. Через декілька годин він відмовився від цих заяв, пояснивши, що «потрапив в халепу через дезінформацію».

Перед цим у соцмережах речниця СБУ Олена Гітлянська спростувала раніше озвучений Тукою факт перестрілки та конфлікт між співробітниками Служби безпеки та військовими 30-ї окремої механізованої бригади під час спецоперації проти контрабанди у Гранітному. Вона запевнила, що не було жодного конфлікту між співробітниками СБУ і військовими, і що інформація про одного пораненого не відповідає дійсності.


Фото: nahnews.org/

Теги: Донбасс, операция, СБУ, товар, Гранитное

Вверх