Донбаський фронт: бойовики ведуть обстріли, зривають розведення сил, тренуються вбивати та проводять ротації-передислокації

05.10.2016 11:40
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Донбаський фронт: бойовики ведуть обстріли, зривають розведення сил, тренуються вбивати та проводять ротації-передислокації

Головне управління розвідки Міністерства оборони України, яке раніше повідомило про чергові втрати окупантів на Донбасі, що Росія надіслала на Донбас "вантаж смерті", що противник продовжує ведення розвідки, розповіло також про обстріли, затягування реалізацію рамкової угоди про розведення сил на трьох ділянках, а також про те, на чому зараз противник зосередив основні зусилля.

Ось, що пишуть представники ГУР:

"На тимчасово окупованих територіях сходу України противник намагається затягнути реалізацію рамкової угоди про розведення сил на трьох ділянках:

Станиця Луганська. Відмічено факти перешкоджання діяльності спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з перевірки виконання угоди. Передові підрозділи 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ залишаються на позиціях в районі мосту поблизу р.Сіверський Донець.

Золоте. Розведення сторін фактично завершено. Заходи з розмінування місцевості не проводяться. Зважаючи на це, патрулювання району відведення сил спостерігачами ОБСЄ не проводяться.

Петрівське. Відведення сил не зафіксовано. Підрозділи 1 мотострілецького батальйону 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольске) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ залишаються на своїх позиціях.
Протягом доби противник різко наростив інтенсивність вогневого впливу на сили АТО.

У порівнянні з минулою добою в шість разів збільшилась кількість обстрілів в зоні відповідальності ОТУ “Луганськ”. Обстріли здійснювались зі стрілецької зброї, БМП, 82-мм і 120-мм мінометів та 122-мм артилерійських систем.

Основні зусилля противника зосереджувались на:
- підтриманні боєготовності та підвищенні боєздатності військ. Проведено тренування підрозділів з контрдиверсійної боротьби 2 (Луганськ) та 7 (Брянка) окремих мотострілецьких бригад, 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. Уточнено документи бойової готовності 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.
- ротації/передислокації підрозділів. Здійснено ротацію/посилення передових підрозділів у районах н.п.Луганське (7 окрема мотострілецька бригада /Брянка/ 2 АК), н.п.Зайцеве (3 окрема мотострілецька бригада /Горлівка/ 1 АК), н.п.Авдіївка (11 окремий мотострілецький полк /Макіївка/ та окремий штурмовий батальйон /Макіївка/ 1 АК).
Триває передислокація підрозділів 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ у район н.п.Брянка. Заплановано переміщення: до 7 жовтня ц.р. – інженерно-саперної роти; до 9 жовтня ц.р. – 2 мотострілецького батальйону;
- підготовці до зими. У підрозділах тилового забезпечення 1 АК триває підготовка до роботи (з 15 жовтня ц.р.) комісії тилу Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ".

Читайте также:

Донбасский фронт: сложности отвода

Как оккупанты Донбасса используют отсутствие активных действий со стороны сил АТО

Дело "Ангела": что нарыли в "МГБ ДНР"

Донбасский фронт: обстрелы стали жёстче, установлен страшный рекорд осени

Похоронили "перемирие": кошмарные обстрелы на Луганщине

Донецкое направление приняло "чертову дюжину" ударов

Что обстреляли на Мариупольском направлении

В "ЛНР" идет война между Плотницким и Козловым


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх