Геращенко про Донбас: "Ні про які вибори найближчої перспективи не може бути і мови"

12.10.2016 10:23
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Геращенко про Донбас: "Ні про які вибори найближчої перспективи не може бути і мови"

Сьогодні, 12 жовтня, нардеп, представник України в гуманітарній підгрупі на мінських переговорах що до ситуації на Донбасі, перший віце-спікер парламенту (з 14 квітня) Ірина Геращенко пояснила позицію України що до врегулювання конфлікту.

Ось, що пише Геращенко:

"Зранку переглядаю стрічку новин в фб і бачу, як слова французького президента по Донбасу обурили Інтернет (Франсуа Оланд говорить, що спершу треба проводити вибори на окупованих територіях, а потім вже розмовляти про кордон ред.). Насправді, він не сказав жодного нового слова . Це позиція Франціі і Німеччини, яка уособлює позицію ЄС : безпека- вибори( за українським законодавством і міжнародними стандартами, це важливо і це вчора сказав Олланд, до речі) - кордон.
Украінська позиція, яку ми відстоюємо на всіх рівнях, реалістична , а не фантастична і дещо інакша: безпека( не тиждень без вогню, а виконання безпекового блоку повністю, разом звиведенням іноземної зброі і техніки) - гуманітарний блок ( звільнення всіх незаконно утримуваних, без всякого непристойного шантажу амністією, яка має вступити в силу тфльки з політичним блоком)- кордон ( СММ ОБСЄ має бути на кордоні вже зараз!)- політичний блок( вибори за українським законами і міжнародним спостереженням). На цьому стоїмо. Вибори- з європейськими спостерігачами! Якщо сьогодні депутатам Європарламенту і співробітникам ЄП та національних парламентів заборонено відвідувати Донбас з міркувань безпеки, то ні про які вибори там не може бути і мови.
Поки що в Мінську в політгрупі немає жодного компромісу щодо модальностей, так звані " праймеріз" в ОРДЛО пройшли за кремлівським сценарієм, а не за українськими законами, тому ні про які вибори найближчої перспективи не може бути і мови.
Це реалістичний підхід справжнього , а не на папері врегулювання конфлікту".



Теги: Донбасс, выборы, , Ирина Геращенко, Минские договоренности, оккупанты
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх