Військові з зони АТО: "Міномети в нас щоночі, а от "Гради" - це вже серйозно"

23.10.2016 12:33
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Залишки від "Граду", який прилетів в Троїцьке.
Залишки від "Граду", який прилетів в Троїцьке.

Представники волонетрського проекту "Повернись живим" розповіли про те, що коїться на донбаському фронті останнім часом.

Ось, що пишуть представинки ПЖ:

Позиції українських бійців в селі Троїцьке на Луганщині росіяни обстріляли з "Градів". Стріляли з окупованої території, ймовірно з міста Стаханова. Військові розповідають, що до цього протягом року бойовики могли використати так звані "партизанські" "Гради" - переносні. Минулої доби ж стріляли з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град". Загалом снаряди впали в поле, але кілька штук розірвалося у кількаметровій відстані від наших позицій.
"Міномети в нас щоночі, а от "Гради" - це вже серйозно", - зазначають військові.
Постійні обстріли тривають і в сусідньому селі Луганському. Тут щовечора, починаючи з 20:00 і до 2:00 ночі по нашим позиціям бойовики стріляють з мінометів різного калібру, БМП та ствольної артилерії.
Неспокійно минулої ночі було і на ділянці Мар'їнка-Красногорівка. По Мар'їнці, окрім АГСів та стрілецької зброї, стріляють з мінометів 82 мм і 120 мм калібру. По Красногорівці працював танк. Є навіть влучання у цивільний сектор міста.
По Авдіївці також стріляють з мінометів. Вчора ввечері, близько 22:30 працювала артилерія по нашим позиціям.
Загалом військові говорять, що ситуація як була напруженою, такою і залишається, але постійні обстріли із заборонених мінометів та артилерійських установок, тим більше, з "Градів", - це зовсім не "перемир'я" і не "контрольована ситуація".


Вверх