В Маріуполі затримали серійного викрадача

30.10.2016 08:42
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
В Маріуполі затримали серійного викрадача

Протягом літа до Лівобережного відділення поліції Маріуполя надійшло 6 повідомлень про викрадення велосипедів. Співробітники поліції вже затримали раніше судимого місцевого мешканця, причетного до цих злочинів.

Під час аналізу скоєних на території Лівобережжя крадіжок засобів пересування оперативники прийшли до висновку, що це справа рук однієї людини. Крадіжки були скоєні на прохідних підприємств, де є паркувальні місця для велотранспорту, і у всіх випадках були характерні ознаки відкушування "троса- замку" однаковим способом.

Поліцейські перевіряли ринки міста та можливі місця збуту краденого майна. Неодноразово було опитано можливих очевидців з метою встановлення часу викрадення транспортних засобів. Так як крадіжки відбувалися в денний час доби, тобто в робочі зміни власників велосипедів, вони виявляли зникнення вже після закінчення робочого дня.

При перевірці оперативної інформації, що надійшла, було встановлено 35-річного мешканця Маріуполя, що раніше притягувався до кримінальної відповідальності за особливо тяжкий злочин. У скоєних крадіжках викрадач зізнався. З його слів, він не міг влаштуватися на роботу через кримінальне минуле, але мав на утриманні сім'ю. Вибрав цю категорію майна, так як вона легка в розкраданні і дорога в ціні. Оглядався, щоб не привернути до себе увагу і не обзавестися свідками, перекушував паркувальний трос ножицями по металу, які носив завжди з собою, сідав на велосипед і їхав. Зі збуту однієї одиниці "товару" зловмисник мав від 1500 до 2500 гривень прибутку.

Наразі 5 з 6 викрадених велосипедів вилучено, зі встановлення місцезнаходження останнього робота триває.

Відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст. 185 "Крадіжка" Кримінального Кодексу України. Покарання, передбачене санкцією статті, - до 3 років позбавлення волі, повідомляє Центральний відділ поліції Донецькій області.



Теги: Донбасс, Мариуполь, полиция, кражи
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх