Последние новости раздела

Е.Апакан: сторони на Донбасі мають забезпечити безпеку ОБСЄ

13.05.2017 13:10
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Е.Апакан: сторони на Донбасі мають забезпечити безпеку ОБСЄ

Сторони конфлікту на Донбасі повинні приділяти першочергову увагу захисту спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та цивільного населення на сході України. Про це заявив голова СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан у своєму зверненні до постійної ради ОБСЄ у Відні, передає УНН з посиланням на прес-службу організації.

З його слів, "безпека неозброєних цивільних спостерігачів СММ - так само як й інших цивільних осіб на сході України - повинна бути пріоритетом для сторін конфлікту".
“Немає необхідності обіцяти чогось більшого. Необхідно, щоб ті, хто вже дав обіцянки, виконали їх. Без жодних виправдань і зволікань”, - сказав Е.Апакан.

Посол виступав на засіданні постійної ради менш ніж через три тижні після того, як один член патруля СММ загинув, а двоє зазнали поранень, коли у Луганській області їхній автомобіль наїхав на вибуховий пристрій, найімовірніше, на міну.

Він розповів про заходи реагування, вжиті місією після цього інциденту, задля посилення захисту “чоловіків і жінок, які хоробро продовжують виконувати свою роботу в умовах сповненої ризиками та непередбачуваної безпекової ситуації”. Він також додав, що ці заходи, згідно з якими патрулювання наразі здійснюється лише на дорогах з асфальтовим або бетонним покриттям, обмежили спроможність СММ проводити моніторинг.

Посол Апакан підкреслив, що "усунення цих обмежень не залежить від СММ чи від мінського процесу".

Источник: unn.com.ua



Теги: , Донбасс, , ОБСЕ
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх