Сергій Бубка вручив гімнастичне обладнання спортсменам Донеччини

17.12.2017 07:55
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Сергій Бубка вручив гімнастичне обладнання спортсменам Донеччини

16 грудня в місті Бахмут відбулися урочисті заходи за участю президента Національного олімпійського комітету України, першого віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, члена Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету, олімпійського чемпіона, Героя України Сергія Бубки. Головна мета його візиту – вручення комплекту гімнастичного обладнання виробництва провідної світової компанії "Janssen-Fritsen", на якому проводяться найпрестижніші міжнародні змагання.

Як повідомляє sport.donetsk.ua, делегацію функціонерів НОК України зустріли заступник голови Донецької облдержадміністрації, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський, голова Бахмутської міської ради Олексій Рева, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, а також чимало працівників спортивної галузі.

Робоча поїздка представників НОК України на Донеччину розпочалась з відвідин Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки (ДВУОР). Нагадаємо, з 2015 року, після переміщення з Донецька, училище розташовано у Бахмуті, на базі спортивно-оздоровчого табору "Вогник". У ДВУОРі чарівні дівчата зустріли гостя хлібом-сіллю.

Головний олімпієць країни відвідав відкриту дискусію на тему "Роль і місце спортсменів у сучасному спорті", яку з учнями ДВУОР провела голова Комісії атлетів НОК України, бронзова призерка Олімпійських ігор з легкої атлетики Олена Говорова. "Донеччина завжди славилася своїми спортивними досягненнями, своїми олімпійцями, - сказав Сергій Бубка, звертаючись до учнів ДВУОР. - Ніколи не соромтеся ставити питання вашим старшим товаришам, які досягли вершин у спорті, повчитися у них. Я впевнений, що у цьому залі серед вас є багато майбутніх яскравих зірок, які будуть прославляти нашу державу. Завжди треба приходити з подарунками, і сьогодні Національний олімпійський комітет дарує вам комп’ютер і принтер. Також є подарунок – оргтехніка – для Відділення НОК України в Донецькій області. Хоча ми живемо у непростий час, але в училищі для вас створено чудові умови для того, щоб ви могли і отримати освіту, і досягти своїх вершин у спорті. Я вдячний за це вашому керівництву".

А учням Донецького вищого училища олімпійського резерву є на кого рівнятися. Відтепер ДВУОР має "Алею олімпійської слави", де встановлені іменні таблички випускників училища, які зійшли на п’єдестали Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. Традиційну червону стрічку перерізали Сергій Бубка, Віктор Ремський та директор ДВУОР Ігор Анушкевич. Оберегом і запорукою віри у власні сили для спортсменів Донеччини має стати прапор НОК України, який Сергій Бубка вручив Ігорю Анушкевичу.

У найближчі роки училище має отримати в Бахмуті оновлену інфраструктуру. Протягом 2018 року заплановано провести реконструкцію дренажної системи та штучного покриття футбольного поля 105х68 м на стадіоні "Авангард", протягом 2018-2019 років – реконструкцію 5-типоверхового гуртожитку училища, протягом 2018-2022 років – будівництво учбового корпусу на 400 учнів та студентів навчального закладу, будівництво спортивного корпусу з плавальним басейном 50x25 м.

"Коли я в 1979 році переїхав до Донецька, щоб зробити спортивну кар’єру, тоді спортивного училища не було. Я навчався у загальноосвітній школі й не мав можливості в одному місці тренуватись і здобувати освіту. У вас такі умови є, ви мусите це пам’ятати і цінувати. На шляху до спортивних вершин я брав собі за приклад зірок світового олімпійського спорту. І ви можете рівнятись на Лілію Подкопаєву, Ірину Ліщинську, Наталію Тобіас, Ніну Зюськову, Олега Верняєва, Ігоря Радівілова, Олександра Сидоренка, Олександра Первія, Олександра Ягубкіна, Віктора Мірошниченка та багатьох інших… Дуже багато яскравих зірок спорту дала донецька земля, і я вірю, що ви продовжите ці славні традиції. Нині керівники області і міста роблять все для того, щоб спорт розвивався, щоб молодь була здоровою і успішною. А яких саме результатів досягнете ви як спортсмени, залежатиме тільки від вас самих. Бажаю нових висот і підкорення спортивного Олімпу!", - сказав Сергій Бубка учням і студентам ДВУОР.

На урочистій лінійці Сергій Бубка нагородив пам’ятними сувенірами НОК України спортсменок і тих, хто ними опікується. За успіхи в навчанні – студентку 3-го курсу Крістіну Дунську, її викладача Оксану Петренко. За успіхи у спорті – ученицю 8-го класу Євгенію Сєдих та її тренера Максима Єфремова. Також за особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в Донецькій області, відданість справі – відповідального секретаря Відділення НОК в Донецькій області Дмитра Подопригору.

У свою чергу, Віктор Ремський вручив пам’ятний сувенір від Донецької облдержадміністрації головному спеціалісту управління олімпійського руху НОК України Вікторії Веселовій, подяками облдержадміністрації – заступників директора ДВУОР Тетяну Найденко та Світлану Дудник.

Коли почесні гості завітали до Бахмутського індустріального технікуму ДонНТУ, у гімнастичному залі вже тривало тренування: спортсмени випробовували нове обладнання олімпійської якості. Оцінивши вміння гімнастів і поспілкувавшись з їхнім тренером, Сергій Бубка зазначив: "Для мене це дійсно велика подія – бути в училищі, якому присвоєно моє ім’я, бачити дітей, які мріють стати олімпійськими чемпіонами, чемпіонами світу. І будуть гідно, я впевнений, представляти нашу Україну. Краще приходити з подарунками, тому нам дуже приємно, що від Національного олімпійського комітету ми подарували гімнастичне обладнання, яке за допомоги Міжнародної федерації гімнастики і компанії-виробника "Janssen-Fritsen" отримали безкоштовно. Це крок вперед у розбудові українського спорту. Я мав коротеньку розмову з тренером, який працює в цьому залі, і він розповів, що дітки тренуються з великим задоволенням. Усі ми хочемо частіше бачити наших спортсменів переможцями, і для цього потрібно обладнання. У цих дітей є шанс досягти вершин у спорті, і наше завдання – їх підтримати у досягненні мети".

З самого ранку майбутні нащадки спортивної слави Сергія Бубки і Олени Говорової зібрались у спорткомплексі "Металург", щоб визначити найкращих у стрибкових дисциплінах легкої атлетики на відкритому чемпіонаті Донецької області. Представники різних областей країни змагаються за призи заслуженого тренера України Віталія Петрова, що розкрив таланти видатних стрибунів з жердиною, серед яких олімпійські чемпіони Сергій Бубка, Олена Ісинбаєва, Тьяго Сілва. У вітальному слові до учасників змагань Сергій Бубка з великою пошаною згадав Віталія Петрова, якого назвав своїм другим батьком і найкращим тренером сучасної епохи.

Чемпіонат на призи Віталія Петрова триватиме два дні, але вже зрозуміло, що в сорочці народилися спортсмени, що відзначились у ранковій сесії першого дня змагань, адже медалі і призи вони отримали з рук легендарного легкоатлета, володаря 35-ти світових рекордів у стрибках з жердиною. Окрім цього, Сергій Бубка вручив спорткомплексу прапор НОК Украіни, а також подяки НОКу і пам’ятні подарунки. Їх отримали Віктор Ремський, Олексій Рева, Володимир Мицик, Віктор Лис, Ігор Скирда, Тетяна Серорез, Ігор Анушкевич, Костянтин Кірпулянський, Олена Радюк. Подякою Міністерства молоді і спорту України відзначено Олексія Реву.

У відповідь Віктор Ремський вручив Сергію Бубці та Олені Говоровій пам’ятні сувеніри Донецької облдержадміністрації, які будуть нагадувати про цей світлий день. Почесні грамоти Донецької облдержадміністрації отримали тренери Олег Нікіфоров і Денис Задрановський.

"У нас сьогодні подвійне свято: вперше ми проводимо змагання зі стрибків з жердиною, а головне – до нас завітала справжня легенда світового спорту, наш земляк, наша гордість Сергій Бубка. За що ми йому дуже-дуже дякуємо. Я радий тому, що місто Бахмут має таку чудову арену, яка може приймати змагання високого рівня. Вдячний бахмутській громаді за те, що ви є такими спортивними в Донецькій області. Напевно, нічого так не об’єднує нації та країни, як спорт. Дякуємо вам, Сергію Назаровичу, і всій команді Національного олімпійського комітету України за ту допомогу, які ви постійно надаєте на підтримку Донеччини. Низький вам уклін від всієї спортивної спільноти, окреме спасибі – за гімнастичне обладнання, яке ми сьогодні отримали. А юним і перспективним спортсменам Донецької області бажаю впевнено йти до омріяних перемог", - подякував гостям Віктор Ремський.

Залишається додати, що залізний характер, який Сергій Назарович загартував завдяки спорту, допомогли йому витримати "марафон" – автограф-сесії, фотографування, селфі – і врешті-решт задовольнити всі прохання юних спортсменів.

Делегація НОК України також оглянула стадіон "Металург", який відповідає міжнародним стандартам і за своєю функціональністю є унікальним для нашої країни. Цей спортивний об’єкт у Бахмуті – нині єдиний на підконтрольній Україні частині Донецької області, який має статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки.



Теги: Донбасс, спорт, Сергей Бубка, Бахмут
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх